Υποτροφία σε συνεργάτη ερευνητή του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ από το Ίδρυμα Fulbright

Ο Συνεργάτης Ερευνητής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Ελευθέριος Σδουκόπουλος πρόκειται να λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright για τη διεξαγωγή μέρους της διδακτορικής του διατριβής στις Η.Π.Α.

Στις 13 Ιουνίου 2018, στα πλαίσια της γιορτής των 70 χρόνων του στο Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα,,

το ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα απένειμε στους Έλληνες υποτρόφους τις υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Ο Συνεργάτης Ερευνητής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) και Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Ελευθέριος Σδουκόπουλος έλαβε υποτροφία ως «Doctoral Dissertation Visiting Research Student» και θα επισκεφθεί αυτό το φθινόπωρο (Οκτ 2018 – Ιαν 2019) το Πανεπιστήμιο του Μέμφις, όπου θα διεξάγει έρευνα αναφορικά με την αξιολόγηση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας χερσαίων διαδρόμων και δικτύων διασύνδεσης λιμένων με την ενδοχώρα τους, στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής υπό τη επίβλεψη της Αναπλ. Καθ. Μαρίας Μποϊλέ και του Αναπλ. Καθ. Μιχάλη Γκόλια που θα τον υποδεχτεί.

Οι αποδέκτες των υποτροφιών Fulbright επιλέγονται με βάση τα ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά επιτεύγματά τους, καθώς και τις αποδεδειγμένες ηγετικές τους ικανότητες.

Το πρόγραμμα Fulbright αποτελεί τη ναυαρχίδα των διεθνών προγραμμάτων εκπαιδευτικών ανταλλαγών που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, και αποβλέπει στην καλλιέργεια αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στο λαό των Ηνωμένων Πολιτειών και τους λαούς των άλλων χωρών, μέσω της ανταλλαγής προσώπων, γνώσεων και δεξιοτήτων.

The post Υποτροφία σε συνεργάτη ερευνητή του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ από το Ίδρυμα Fulbright appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα