Ο ανταγωνισμός στον ΟΠΕΚ και ο εμπορικός πόλεμος ρίχνουν την τιμή του πετρελαίου

Το πετρέλαιο έπεσε κοντά στα 64 δολάρια το βαρέλι, καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία προετοίμασαν μια σύγκρουση με τους συμμάχους τους, παραγωγούς ακατέργαστου πετρελαίου σχετικά με το αν θα αυξήσουν την παραγωγή και καθώς η Κίνα και οι ΗΠΑ ανταλλάσσουν απειλές για τις εμπορικές συναλλαγές.

Τα συμβόλαια

μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν έως και 2,3%, με κατεύθυνση για κλείσιμο στο χαμηλότερο σημείο από τις 9 Απριλίου και μετά από μείωση 2,7% την Παρασκευή. Το Ιράν λέει ότι η Βενεζουέλα και το Ιράκ θα συμμετάσχουν στο κλείδωμα μιας πρότασης για αύξηση της παραγωγής που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία όταν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί της συναντηθούν στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα. Η Κίνα δήλωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς σε μια ποικιλία αμερικανικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του αργού πετρελαίου και της βενζίνης, σε απάντηση της προστατευτικής πολιτικής του προέδρου Donald Trump ύψους 50 δισ. δολαρίων για τις κινεζικές εισαγωγές.

Το ακαθάριστο έχει μειωθεί περισσότερο από 10% από το υψηλό του τον Μάιο εν μέσω σημείων ότι Σαουδική Αραβία και Ρωσία επιδιώκουν να άρουν τα εμπόδια παραγωγής που έχουν εξαλείψει ένα παγκόσμιο πλεόνασμα και που οδήγησε σε αύξηση τις τιμές. Εν τω μεταξύ, οι traders προσπαθούν να χωνέψουν τις επιπτώσεις τόσο από τις ΗΠΑ και την Κίνα που θεσπίζουν δασμούς για αγαθά όσο και την απειλή ενός ευρύτερου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα