Σε χαμηλό 2,5 μηνών το πετρέλαιο και συνεχίζει...

Διευρύνει σήμερα τις απώλειες το πετρέλαιο αφενός λόγω των εμπορικών εξελίξεων με τις απειλές της Κίνας για επιβολή δασμών επί του αμερικανικού αργού και αφετέρου λόγω προσδοκιών ότι Ρωσία και ΟΠΕΚ (που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα -22 Ιουνίου - στη Βιέννη) θα ανακοινώσουν αύξηση της προσφοράς

μαύρου χρυσού.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI άγγιξαν τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο υποχωρώντας στα 63,59 δολάρια/βαρέλι προτού ενισχυθεί ελαφρώς στα 63,98 δολάρια/βαρέλι. Ωστόσο, παραμένει σημαντικά κάτω κατά 1,07 δολ. ή κατά 1,6% από το τελευταίο κλείσιμο.

Η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley ανάφερε σε σημείωμά της προς τους πελάτες της ότι η εμπορική διαμάχη σημαίνει και αύξηση των καθοδικών κινδύνων για την οικονομία αν και προσθέτει ότι οι διαπραγματεύσεις και η αποκλιμάκωση είναι η πιθανότερη κατάληξη του παιχνιδιού.

Στο μεταξύ, οι αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο την τελευταία διετία λόγω ανόδου της παραγωγής, με την Κίνα να αναδεικνύεται ο καλύτερος πελάτης στην αγορά του αμερικανικού αργού, σε μια αγορά που αυτή τη στιγμή αξίζει 1 δισ. δολ. τον μήνα.

Και οι διεθνείς τιμές υποχώρησαν, ,ε το μπρεντ να χάνει 46 σεντς ή 0,6% στα 72,98 δολ/βαρέλι, λόγω των αναφορών ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία θα αυξήσουν την παραγωγή τους. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Bloomberg, η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί από 300.000 - 600.000 βαρέλια ημερησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα