Νάσος Ζαρκαλής (WIND): Επενδύσεις μισού δισ. για δίκτυα νέας γενιάς

Νέα φάση ανάπτυξης της εταιρείας με είσοδο στη συνδρομητική τηλεόραση

«Το 2016 η WIND έκανε συστηματική πρόοδο σε όλους τους τομείς στρατηγικής εστίασης και αυτό αποτυπώθηκε στα ετήσια αποτελέσματά της. Για το άμεσο μέλλον, το τρέχον έτος, η διοίκηση της εταιρείας είναι αισιόδοξη τόσο εξαιτίας της σταδιακής βελτίωσης των συνθηκών του κλάδου όσο και από τη θέση της εταιρείας στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Μένοντας προσηλωμένοι στη στρατηγική μας να καταστούμε πάροχος υποδομών, στόχος είναι πάνω στα δίκτυα νέας γενιάς κινητής και σταθερής

να δώσουμε νέες υπηρεσίες στους πελάτες μας».

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Νάσος Ζαρκαλής, ο οποίος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς τηλεπικοινωνιών που έχοντας χάσει 3 δισ. ευρώ από το 2008, εμφανίζει πλέον τάσεις σταθεροποίησης.

Η διοίκηση της εταιρείας εστιάζει στις ευκαιρίες που θα προκύψουν στις τηλεπικοινωνίες φέτος καθώς επιταχύνεται η ανάκαμψη των μακροοικονομικών δεικτών της Ελλάδας και η σύγκλιση με τα επίπεδα της αγοράς τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε. Με την περυσινή χρονιά να σηματοδοτεί την επιστροφή της εταιρείας σε ανάπτυξη, ο κ. Ζαρκαλής κάνει λόγο για νέα φάση ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι η πρόταση της Wind στη συνδρομητική τηλεόραση «θα εκπλήξει», ενώ προκαταλαμβάνει τη συμμετοχή του ομίλου στον νέο κύκλο συγκέντρωσης που θα υπάρξει στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επενδυτικό πλάνο της Wind για το 2017 θα είναι πιο ενισχυμένο από το 2016. Το νέο πλάνο της εταιρείας επικεντρώνεται σε δύο βασικούς πυλώνες υποδομών: τα δίκτυα νέας γενιάς κινητής (4G) και νέας γενιάς σταθερής (VDSL, FTTx) καθώς και τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Μετά τις βάσεις που έχτισε τη χρονιά που πέρασε με την επιτυχή ολοκλήρωση του πιλοτικού έργου οπτικών ινών και την απόκτηση τεχνολογικής τηλεοπτικής πλατφόρμας, ο στόχος είναι συγκεκριμένος: να φτάσει το προϊόν στον τελικό χρήστη είτε μιλάμε για οπτική ίνα σε κτίρια και σπίτια στις αστικές περιοχές, είτε για τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Με τη συστηματική πρόοδο που καταγράφουν τα θετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2016, αλλά και την αυξημένη ρευστότητα μέσα από την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου ύψους 250 εκατ. ευρώ και την ΑΜΚ ύψους 25 εκατ. ευρώ, η Wind επιβεβαιώνει ότι το 2017 θα αποτελέσει χρονιά-σταθμό για την πορεία της με την είσοδο στην αγορά της τηλεόρασης, παρουσιάζοντας ένα νέο προϊόν στον Ελληνα καταναλωτή στο τέλος του έτους και ολοκληρώνοντας έτσι την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους συνδρομητές της. Η είσοδος της εταιρείας στη συγκεκριμένη αγορά έχει φέρει νέες συνεργασίες για τη Wind, η οποία υπέγραψε συμφωνία με τη βέλγικη Zappware που θα είναι ο πάροχος της τεχνολογικής πλατφόρμας.

«Με την είσοδό μας στην αγορά τηλεοπτικών υπηρεσιών, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας μια εμπειρία ψυχαγωγίας που θα είναι προσβάσιμη οποιαδήποτε στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή επιλέξουν και με ιδιαίτερα ελκυστικό περιεχόμενο», σχολιάζει ο κ. Ζαρκαλής.

Σε ό,τι αφορά το πλάνο για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, η συνολική επένδυση της εταιρείας θα καλύψει έως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Η Wind θα κατασκευάσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στην Καλαμάτα, στη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) οι οποίες είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της Wind Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα