Ανδρέας Ταπραντζής (Avis): Πρώτη δύναμη στην ενοικίαση αυτοκινήτων

Με το κύρος και την αξιοπιστία της η εταιρεία στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της χώρας σε τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών

Είναι μία από τις εταιρείες που πρωταγωνίστησαν. Η Avis έχει, εξάλλου, μια βασική πεποίθηση. Οτι η βιώσιμη ανάπτυξη έρχεται μέσα από την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της. Στόχος της διοικητικής υπό τον κ. Ανδρέα Ταπραντζή ομάδας δεν είναι απλώς να προσφέρει υπηρεσίες,

αλλά να εξελίσσεται διαρκώς η εμπειρία που προσφέρει η Avis στους πελάτες της, παρέχοντας υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση με περισσότερη ταχύτητα, ακρίβεια, προσωποποιημένο χαρακτήρα και ευελιξία. «Σε αυτό τον άξονα βελτιστοποιούμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, καθώς και εξελίσσουμε διαρκώς τους ανθρώπους μας μέσα από συνεχή εκπαίδευση ώστε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε ανάγκη των πελατών μας. Ως εταιρεία αντιμετωπίσαμε την ύφεση ως πρόκληση για να αλλάξουμε. Συγχρόνως, αξιοποιούμε στο έπακρο τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού», αναφέρει ο κ. Ταπραντζής. Κάπως έτσι η AVIS από 152 εκατ. ευρώ τζίρο έφθασε το 2016 στα 163 εκατ. ευρώ με αύξηση του EBITDA στα 75,9 εκατ. ευρώ από 68,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 19,3 εκατ. ευρώ έναντι 13,7 εκατ. ευρώ. Ολα αυτά σε έναν στόλο 8.810 οχημάτων από 6.482.

Το 2016 ήταν μια χρονιά με δυσμενείς εξελίξεις για πολλούς κλάδους της οικονομίας εξαιτίας της ρευστής οικονομικής κατάστασης. Το οικονομικό περιβάλλον της χώρας επηρέασε και τον κλάδο της αυτοκίνησης, με αποτέλεσμα μικρότερες επιχειρήσεις, κυρίως στην επαρχία, να μην καταφέρουν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις του κλάδου. O πιο σημαντικός προσδιοριστικός παράγοντας της ζήτησης για τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι ο τουρισμός, ενώ για τον τομέα των μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων είναι η ανάπτυξη της οικονομικής εν γένει δραστηριότητας. Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ταπραντζής αναφέρει: «Ευελπιστούμε ότι η οικονομία θα αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες στην αγορά μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων. Στην Avis αντιμετωπίζουμε και αυτή τη χρονιά με αισιοδοξία και θα επιμείνουμε στην επίτευξη των στόχων μας προσπαθώντας αδιάκοπτα τόσο για την εξέλιξη των υπηρεσιών μας όσο και για τη θετική συμβολή μας στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου. Ηδη υλοποιούμε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο και βρισκόμαστε σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του δικτύου μας με επέκταση και εκσυγχρονισμό των υποδομών μας. Σε μια διασυνδεμένη διεθνή κοινότητα, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και οι απαιτήσεις των πελατών διαρκώς αυξανόμενες. Η Avis, με το κύρος και την αξιοπιστία της, στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της χώρας σε τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών».

Είναι, πάντως, αλήθεια ότι η εταιρεία κατόρθωσε να ξεπεράσει τους στόχους της και να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της σε μια δυναμική αγορά άμεσα συνδεδεμένη με τον τουρισμό. «Οντως το προηγούμενο διάστημα ξεπεράσαμε όλους τους στόχους μας και ενισχύσαμε την ηγετική μας θέση στον κλάδο της αυτοκίνησης. Συνεχίσαμε να επενδύουμε στους πυλώνες της ανάπτυξής μας, τους ανθρώπους μας, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την αναδιάρθρωση του δικτύου μας», αναφέρει ο κ. Ταπραντζής και συνεχίζει: «Μέσα στο 2016 ανανεώσαμε τον στόλο μας, ενώ συνεχώς εγκαινιάζουμε νέους σταθμούς ενοικίασης αυτοκινήτων και ενδυναμώνουμε την παρουσία μας σε όλες τις περιοχές με σημαντική τουριστική κίνηση. Ολοκληρώσαμε τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων μας, με αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών που στοχεύουν στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται από τους πελάτες μας και συνεχίζουμε να διακρινόμαστε ως η εταιρεία με τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης 83% (TNS Customer Satisfaction Index) στον κλάδο μας, ενώ παράλληλα κερδίζουμε σημαντικά βραβεία και διακρίσεις που αποδεικνύουν την ηγετική μας θέση στον κλάδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα