Κόντρα Thyssenkrupp-IG Metall

Το μεγαλύτερο γερμανικό συνδικάτο, το IG Metall αντιτίθεται στη συμφωνία joint venture μεταξύ της Thyssenkrupp και της ινδικής Tata Steel.

Το σχέδιο αυτό χαρακτηρίστηκε ως «μεγάλος κίνδυνος» για την Thyssenkrupp από τον Detlef Wetzel, ο οποίος εκπροσωπεί το IG Metall στο διοικητικό συμβούλιο της κορυφαίας γερμανικής χαλυβουργίας. Παράλληλα κορυφαίο

στέλεχος της Thyssenkrupp έχει παραδεχθεί ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία και σε απώλεια θέσεων εργασίας.

Η Tata Steel βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις τόσο με την Thyssenkrupp όσο και με άλλες εταιρείες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία joint venture για τις μονάδες που διαθέτει στην Ευρώπη και μάλιστα για διάστημα άνω του ενός έτους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Thyssenkrupp, Heinrich Hiesinger, παραδέχθηκε τον Νοέμβριο ότι η πιθανή απώλεια θέσεων εργασίας αποτελεί εμπόδιο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Το IG Metall από την πλευρά του ανησυχεί ότι η συμφωνία joint venture με την Tata Steel θα αποτελέσει την αρχή για πλήρη έξοδο της Thyssenkrupp από τη χαλυβουργία, αν και ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Robin Zimmermann έχει υποστηρίξει ότι για τις χαλυβουργικές μονάδες θα υπάρχει συνιδιοκτησία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Την ίδια ώρα η Thyssenkrupp δέχεται πιέσεις προκειμένου να καταστήσει εκ νέου κερδοφόρες τις χαλυβουργικές της μονάδες, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε περικοπές κόστους ύψους 500 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα απώλειες 350 θέσεων εργασίας σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα