Πτωτικά λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών η Wall Street

Πτωτική πορεία ακολουθούν οι αμερικανικές μετοχές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις νέες γεωπολιτικές αναταραχές και στην κόντρα ΗΠΑ – Ρωσίας, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία.

Πτώση 0,24% για τον Dow Jones στις 20.609 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,48% στις 2.346 μονάδες, ενώ 0,55% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.849 μονάδες.

«Είναι αρκετά παράξενο που η αγορά δεν έχει αντιδράσει πιο αρνητικά λόγω της γεωπολιτικής έντασης»,

εκτιμά ο Nick Raich, επικεφαλής της εταιρείας The Earnings Scout, ενώ προσθέτει ότι οι επενδυτές διατηρούν στάση «βλέποντας και κάνοντας» με δεδομένη και την έναρξη ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου, με τις πρώτες εταιρείες που θα προσελκύσουν την προσοχή είναι οι JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo.

Την ίδια ώρα τα παραδοσιακά επενδυτικά καταφύγια κινούνται ανοδικά, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό να ενισχύεται 1,1% στα 1.267,90 δολάρια και την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να υποχωρεί στο 2,328%.

Σημαντική άνοδο, η οποία ξεπερνά το 8%, εμφανίζει ο δείκτης «φόβου» Vix, ο οποίος διαπραγματεύεται κοντά στις 15,2 μονάδες.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ο δείκτης NFIΒ, στον οποίο καταγράφεται η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων, υποχώρησε στις 104,7 μονάδες τον Μάρτιο από 105,3 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα