Bombardier: Κόβει τις αποδοχές του προέδρου

Σε μείωση των συνολικών αποδοχών του επικεφαλής της Pierre Beudoin για το 2016 προχωρά η Bombardier, προκειμένου να καθησυχάσει μετόχους αλλά και φορολογούμενους, μετά και την κρατική βοήθεια ύψους ενός δισ. δολαρίων που δέχθηκε.

Οι αποδοχές του προέδρου θα μειωθούν κατά 1,4 εκατ. δολάρια, με το συνολικό τους ύψους να φθάνουν στα 3,8 εκατ. δολάρια, δηλαδή όσο ήταν και το 2015.

Παράλληλα τόσο ο πρόεδρος όσο και άλλα πέντε κορυφαία στελέχη δεν θα λάβουν options μετοχών έως το 2020, ενώ ο διευθύνων

σύμβουλος Alain Bellemare φαίνεται περισσότερο κερδισμένος απ' όλους καθώς οι συνολικές του αποδοχές για το 2016 θα φθάσουν στα 9,49 εκατ. δολάρια από 6,43 εκατ. δολάρια του 2015.

Η απόφαση καταφθάνει μετά από δύο εβδομάδες έντονης δυσαρέσκειας για την εταιρεία, η οποία αρχικά είχε την πρόθεση να αυξήσει τις αποδοχές των κορυφαίων στελεχών της κατά 50% το 2016, μετά και την απόφαση να προχωρήσει σε μείωση 14.000 θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι το δημόσιο είχε επενδύσεις ένα δισ. δολάρια σε συγκεκριμένο πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο υποτίθεται ότι θα ολοκληρώνονταν σε δύο χρόνια, ενώ έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό του προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα