Κομισιόν: Σημαντική πρόοδος στα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος

Αποχωρούν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών από την Αθήνα, αύριο το πρωί, με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σημειώνει πως έγινε «σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις για ένα «πακέτο ισορροπημένων δημοσιονομικών μέτρων» για μετά τη λήξη του προγράμματος και στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τα κόκκινα δάνεια.

Παράλληλα η ανακοίνωση σημειώνει πως το ΔΝΤ είναι μέρος της συζήτησης στο πλαίσιο ενός δικού του προγράμματος και συνεχίζει λέγοντας πως αναμένονται

επόμενες συναντήσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών Αρχών, πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Η ανακοίνωση ολοκληρώνει λέγοντας πως «στόχος μας είναι μια γρήγορη επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΕΜΣ είχαν επαφές και συζήτησαν πολιτικές με τις ελληνικές Αρχές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ΕΜΣ. Το ΔΝΤ συμμετείχε από τη πλευρά του σε συζήτηση υπό το πλαίσιο διαπραγματεύσεων για ένα δικό του πρόγραμμα. Έχει γίνει σημαντική πρόοδος προς ένα ισορροπημένο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων για τη μετα-προγραμματική περίοδο και μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις κυρίως στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Επιπλέον συναντήσεις έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη εβδομάδα πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Ο στόχος μας είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα