ΔΝΤ: Χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά

του Αργύρη Παπαστάθη

«Έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές. Δεν θα σχολιάσω σε ποιες. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία. Ακόμη απαιτείται πολύ δουλεία να γίνει», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η άποψη που επικρατεί στην Ουάσινγκτον είναι ότι θα χρειαστεί άλλη μια αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα

για να υπάρξει staff level agreement (τεχνική συμφωνία) κάτι που υπονομεύει εν μέρει την αισιοδοξία της Κομισιόν και της Αθήνας για συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ μιλώντας για το ελληνικό χρέος μετά από ερώτηση για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί και συνολικά ως μέγεθος, ο κ. Ράις διευκρίνισε υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητά «κούρεμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα