Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall Street

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, παρά την πολύ καλή πορεία του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους και στην αυριανή συνεδρίαση για την πορεία της αγοράς εργασίας.

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01% στις 20.858 μονάδες, με τη μετοχή της Johnson & Johnson να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 2.364 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq

με άνοδο 0,02% στις 5.838 μονάδες.

Ήδη τα στοιχεία για τον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ είναι αρκούντως θετικά, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ADP, σύμφωνα με την οποία στον εν λόγω τομέα προστέθηκαν 298.000 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο.

Σε περίπτωση που και τα αυριανά στοιχεία, τα οποία αφορούν το σύνολο της αμερικανικής αγοράς εργασίας, είναι θετικά, τότε -σύμφωνα με τους αναλυτές- αυξάνονται οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων των ΗΠΑ στη συνεδρίασή της την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πιθανότητες για μία αύξηση επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα από τη Fed, έχουν, κυριολεκτικά, εκτοξευθεί, με το FedWatch της CME να τις τοποθετεί στο 91%.

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, βοηθούμενες και από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα διατηρηθεί σταθερή για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου ενώ ενδοσυνεδριακά ενισχύθηκε πάνω από το $1,06.

Keywords
Τυχαία Θέματα