Κέρδη στην Ασία με «οδηγό» τους δείκτες σε Κίνα, Ιαπωνία και Αυστραλία

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές με τους χρηματιστηριακούς δείκτες της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας να «οδηγούν» τα κέρδη, διευρύνοντας την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Παρ' όλα αυτά, αναλυτές και επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το κατά πόσο το πρόσφατο ράλι θα αποδειχθεί βιώσιμο.

«Οι αγορές παραμένουν αβέβαιες. Αν και το ράλι στους ριψοκίνδυνους τίτλους την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε ώθηση στο επενδυτικό κλίμα, η αβεβαιότητα για το τι θα επακολουθήσει παραμένει» υποστηρίζει η Citigroup.

Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη

0,9% στις 16.111 μονάδες και το γεν ενισχύθηκε πέριξ του 112 έναντι του δολαρίου.
Ο δείκτης της Νοτίου Κορέας kospi κινήθηκε με εναλλαγές προσήμων, κλείνοντας τελικά οριακά στις 1.916 μονάδες.

Οι κινεζικές αγορές έκλεισαν επίσης με άνοδο, με τον Shanghai composite να διευρύνει τα κέρδη κατά 2,14% ενώ ο Shenzhen composite ενισχύθηκε κατά 1,67%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,76%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 έκλεισε με άνοδο 1% στις 5.001 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλαδικούς δείκτες σε θετικό έδαφος. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος ενισχύθηκε κατά 0,92%.

«Η μεταβλητότητα στις αγορές υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα βελτιώνοντας το κλίμα ανάληψης ρίσκου. Οι καταλύτες ήταν το ριμπάουντ του πετρελαίου και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ. Επιπλέον η αβεβαιότητα όσον αφορά το κινεζικό νόμισμα μειώθηκε μετά τις δηλώσεις του Κινέζου κεντρικού τραπεζίτη ότι η άποψη πως το νόμισμα είναι υπερτιμημένο δεν έχει καμία βάση» αναφέρει η ANZ bank.

Οι τιμές πετρελαίου αν και παραμένουν σε χαμηλά πολλών ετών, σημείωσαν άνοδο την Δευτέρα στην Ασία. Το συμβόλαιο του WTI ενισχύθηκε κατά 1,62% στα 30,12 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent κατέγραψε άνοδο 1,4% στα 33,47 δολάρια το βαρέλι.

Οι ενεργειακές μετοχές στην Ασία κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα. Η Woodside Petroleum υποχώρησε κατά 1,35% και η Inpex κατά 4,8%.

Αντίθετα η ιαπωνική Fuji Oil και η αυστραλιανή Oil Search έκλεισαν με άνοδο 1% και 1,68% αντίστοιχα.
Κυρίως ανοδικά κινήθηκαν και οι πετρελαϊκές μετοχές της Κίνας.

Η μετοχή της HSBC έκλεισε με πτώση 1,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι χρηματοοικονομικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά μετά τις έντονες διεργασίες στον κλάδο από τις ρυθμιστικές Αρχές. Ενδεικτικά, οι Citic Securities,Huatai Securities και Founder Securities έκλεισαν με άνοδο μεταξύ 2,2% και 2,85% ενώ οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με κέρδη άνω του 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα