Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε θετικό πρόσημο οι ασιατικοί δείκτες σήμερα μετά τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ επιχειρούν να επανεκκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για το εμπόριο.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,96% στις 22.821,32 μονάδες έχοντας καταγράψει απώλειες στις επτά από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις. Στο ταμπλό ξεχώρισε ο τίτλος της SoftBank με άλμα άνω του 4%, ενώ και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν ισχυρά κέρδη με την Toyota να κερδίζει 1,8% και

την Honda 2%. Η ανοδική κίνηση στο Τόκιο εκδηλώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για άνοδο των βιομηχανικών παραγγελιών κατά 11% τον Ιούλιο, έναντι πτώσης τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

«Είναι ένα πολύ καλό νούμερο, νομίζω ωστόσο ότι δεν είναι αρκετό για να μειώσει τις ανησυχίες μας για τις προοπτικές των εξαγωγών για την Ιαπωνία», αναφέρει ο Izumi Devalier, επικεφαλής του τομέα οικονομικών της Ιαπωνίας στην Bank of America Merrill Lynch.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,14%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος χάνοντας 0,76% με τον τομέα πρώτων υλών νωρίτερα να χάνει 1,9%. Τα στοιχεία για τον αριθμό απασχολουμένων στην Αυστραλία έδειξαν ότι τον Αύγουστο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και σημείωσε άνοδο κατά 44.000 έναντι 15.000 που προέβλεπε το Reuters.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει ισχυρά κέρδη 2,07% μετά από έξι διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1,05% μετά από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές καλωσόρισαν την είδηση ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνιούτσιν, προσέγγισε πρόσφατα το Πεκίνο για να προτείνει την έναρξη ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το εμπόριο. Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου να επιβάλει και νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Η είδηση οδήγησε σε άνοδο τον Dow Jones και τον S&P 500 σε ήπια άνοδο ενώ ο Nasdaq Composite έκλεισε με πτώση λόγω τεχνολογικών πιέσεων.

Στην αγορά ενέργειας, σημειώθηκε πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά το χθεσινό ράλι, με το μπρεντ να υποχωρεί νωρίτερα κατά 0,39% στα 79,43 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό χάνει 0,70% στα 69,88 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα