Κάτω από τα 50 δολ. το αργό για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο

Κάτω από το όριο των 50 δολαρίων το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του αργού για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο, εν μέσω κλίματος ανησυχίας ότι οι μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ δεν αντισταθμίζουν τα αμερικανικά αποθέματα. Γεγονός που πυροδοτεί τη μεγαλύτερη πτώση για την τιμή του «μαύρου χρυσού» εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια υποχώρησαν έως και 2,2% στη Νέα

Υόρκη, στα 49,20 δολάρια, μετά από απώλειες 5,7% στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις.

Τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 8,2 εκατ., δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία που ανακοινώνονται από το 1982.

Το πετρέλαιο είχε ενισχυθεί πάνω από τα 50 δολ., μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή για ένα εξάμηνο, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, ώστε να περιοριστεί η διεθνής διολίσθηση στις τιμές που προκαλούσε η υπερπροσφορά «μαύρου χρυσού».

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου στο WTI υποχώρησε κατά 74 σεντς ή κατά 1,5% στα 49,54 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα στην αγορά του Λονδίνου.

Ο συνολικός όγκος συναλλαγών ανήλθε πάνω από το 60% του μέσου όρου των 100 ημερών. Το συμβόλαιο λεχασε 2,86 δολάρια ή 5,4% φτάνοντας στα 50,28 δολ. την Τετάρτη. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ποσοστιαία υποχώρηση από τον Φεβρουάριο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα