DB: Στήριξη από Καταριανούς και Κινέζους επενδυτές

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ και ο κινεζικός όμιλος HNA, δύο από τους μεγαλύτερους μετόχους της Deutsche Bank, σχεδιάζουν να αγοράσουν μετοχές στο πλαίσιο της ΑΜΚ ύψους 8 δισ. ευρώ που ετοιμάζει η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα. Στόχος τους, όπως αναφέρουν , να αυξήσουν τα μερίδιά τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani και ο πρώην εμίρης, σεΐχη Hamad bin Khalifa Al Thani, σκέφτονται

να αυξήσουν την τρέχουσα θέση τους που αυτή τη στιγμή είναι κάτι λιγότερο από 10%. Η κινεζική HNA έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της θέσης 3,04% που κατέχει. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για το ύψος της επένδυσης, αναφέρουν πηγές υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Όπως είχε δηλώσει στο Bloomberg τη Δευτέρα, ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan, ένας μεγαλομέτοχος φέρεται αποφασισμένος να συμμετάσχει στην επικείμενη ΑΜΚ, ενώ, σύμφωνα με πηγές ένας άλλος φέρεται να είναι αναποφάσιστος ακόμα για την ΑΜΚ και θα πρέπει να πεισθεί για να συμμετάσχει.

Σημειώνεται ότι η τιμή της μετοχής της DB έχει υποχωρήσει κατά 10% από τότε που έγινε γνωστή η πληροφορία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την περασμένη Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα