Καθοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στο G-20

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές την ώρα που ξεκινά η διήμερη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ και των κεντρικών τραπεζιτών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε νωρίτερα με πτώση 0,3% με τους περισσότερους τομείς να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Με τις μεγαλύτερες απώλειες ο τομέας βασικών πόρων με απώλειες 0,95%, σε αντίθεση με χθες που είχε τις καλύτερες επιδόσεις.

Στα ταμπλό ο FTSE100 χωρίς αξιόλογες μετοβολές κοντά στις 7.415 μονάδες , o DAX με πτώση 0,36%, o CAC40 υποχωρεί

0,10%, o IBEX35 με άνοδο 0,25% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 0,39%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η μετοχή της Tullow Oil με πτώση 10%, μετά την είδηση ότι ξεκίνησε την έκδοση δικαιωμάτων £607 εκατ. με 45% έκπτωση στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της, καθώς προσπαθεί να μειώσει τα χρέη της.

Η μετοχή της Nordea με απώλειες 6% το πρωί, μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τη σουηδική κυβέρνηση και τον πρόεδρό της να δηλώνει ότι μπορεί να μεταφέρει την έδρα της εταιρείας αν το Δημόσιο αυξήσει τις προμήθειες που κατάβαλουν οι εταιρείες για για το κρατικό ταμείο διάσωσης τραπεζών .

Σε άλλα εταιρικά νέα, ο πρώην CEO της Barclays , Bob Diamond, και η βασιλική οικογένεια του Κατάρ ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι προτίθενται να εξαγοράσουν τη βρετανική χρηματιστηριακή Panmure Gordon.

Keywords
Τυχαία Θέματα