Μεικτή η εικόνα στην Ασία πριν τη G20 – Πτώση σε Κίνα, Ιαπωνία

Μεικτά πρόσημα στα χρηματιστήρια της Ασίας με τις αγορές σε Κίνα και Ιαπωνία σε πτώση, με τους αναλυτές να στρέφουν το βλέμμα στη συνεδρίαση των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη στη Γερμανία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν η συνάντηση Τραμπ – Μέρκελ, ενώ ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin ,αναμένεται να επικεντρωθεί στη νομισματική πολιτική, ασκώντας πιέσεις

στις μεγάλες οικονμίες για ανατίμηση των νομισμάτων τους, καθώς, όπως είπε χθες, βασική επιδίωξη των ΗΠΑ είναι η ενίσχυση του δολαρίου προς το καλύτερο συμφέρον της αμερικανικής οικονομίας.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,35%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai composite υποχώρησε κατά 0,97% και ο Shenzhen composite κατά 0,81%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,24%, ενλω στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,67%.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Rex Tillerson, μεταβαίνει σήμερα στη Σεούλ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ασία. Χθες δήλωσε από την Ιαπωνία πως στόχος του ταξιδιού του είναι να βρει έναν νέο τρόπο προσέγγισης λώστε να αντιμετωπιστολυν οι απειλές από πλευράς Β. Κορέας.

Στα μάκρο της ημέρας, οι επενδύσεις των κινεζικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 52,8% σε σχέση με το περασμένο έτος και διαμορφώθηκαν στα 13,43 δισ. δολάρια στους πρώτους δύο μήνες του έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Το 2016 οι κινεζικές επιχειρήσεις επένδυσαν συνολικά 170 δισ. δολάρια στο εξωτερικό, υψηλότερα 44,1% έναντι του προηγουμένου έτους. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα μειώθηκαν 2,3% στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, και διαμορφώθηκαν στα 20,11 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα