Η πραγματικότητα δεν αλλάζει

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών τις τελευταίες μέρες, διαπιστώνει κανείς οτι έχουν μια δυσκολία να αποδεχθούν την πραγματικότητα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δεν βλέπει τις άθλιες συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, ενώ ο αριθμός των νεκρών ολοένα μεγαλώνει.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης υποστηρίζει οτι δεν υπάρχουν εξαθλιωμένοι που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, ενώ αντιθέτως βλέπει να έρχεται μεγάλη ανάπτυξη και προοπτικές ευημερίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βλέπει να έρχονται προληπτικά μέτρα

για την οικονομία, ενώ όλη η υπόλοιπη Ευρώπη, όχι μόνο τα βλέπει, αλλά και τα προαναγγέλλει.

Ακόμα και στις δημοσκοπήσεις δεν βλέπουν μεγάλη διαφορά, ενώ μόλις η τελευταία που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ από την Marc, δείχνει double score μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μα είναι δυνατόν να μην τα βλέπουν όλα αυτά;

Όχι. Απλώς παριστάνουν ότι δεν τα βλέπουν. Οι κυβερνώντες κινούνται με την λογική που κινήθηκαν κι όλοι οι προκάτοχοί τους. "Αν δεν τα παραδεχθούμε εμείς, τότε τα γεγονότα αυτά δεν υπάρχουν".

Είναι η αθεράπευτη αισιοδοξία που διακρίνει όλες τις κυβερνήσεις, οτι τα δυσάρεστα γεγονότα είναι προσωρινά και δεν θα τα θυμάται κανείς έπειτα από λίγους μήνες, που θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς η κυβερνητική πολιτική.

Είναι η στρατηγική της προπαγάνδας, που δεν έχει ως στόχο του ολόκληρη την κοινή γνώμη, αλλά μόνο το στενά κομματικό ακροατήριο που παραμένει πιστό και αρνείται να ακούσει την κριτική, επειδή προέρχεται από την αντιπολίτευση, ή από μέσα ενημέρωσης που δεν είναι φιλικά προς την κυβέρνηση.

Αλλά αυτή η στρατηγική αποδίδει υπό μια προϋπόθεση: Οτι κάποια στιγμή θα αρχίσει να αποδίδει η κυβερνητική πολιτική. Αλλά επί δύο χρόνια τώρα, δεν αποδίδει. Επί δύο χρόνια τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν. Κι αυτό δεν είναι μια διαπίστωση της αντιπολίτευσης ή των "εχθρικών ΜΜΕ".

Είναι μια διαπίστωση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας που εκφράζεται πια στις δημοσκοπήσεις με συντριπτικά ποσοστά.

Όσο κι αν αρνούνται την πραγματικότητα οι υπουργοί, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Κι η πραγματικότητα έχει γίνει πλέον πολύ σκληρή για την κυβέρνηση.

Όταν το 80% της κοινής γνώμης δηλώνει οτι τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, η τακτική της άρνησης της πραγματικότητας, αποδεικνύεται καταστροφική.

Κι αργά η γρήγορα, θα το καταλάβει και η κυβέρνηση...

Keywords
Τυχαία Θέματα