Deutsche Bank: Συμβιβασμός 163 εκατ. στερλινών με τη Βρετανία για την υπόθεση ξεπλύματος

Σε συμβιβασμό ύψους 163 εκατ. στερλινών τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές έφτασε η Deutsche Bank, μετά από κατηγορίες ότι βοήθησε εύπορους Ρώσους να ξεπλύνουν «βρώμικο χρήμα». Ο διακανονισμός αυτός της γερμανικής τράπεζας με τους Βρετανούς έρχεται λίγο μετά από μια παρόμοια συμφωνία που κατάφερε να πετύχει με τις οικονομικές υπηρεσίες της Νέας Υόρκης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg,

η τράπεζα εξέθεσε το βρετανικό χρηματοοικονομικό σύστημα στους κινδύνους που προκαλούνται από οικονομικά εγκλήματα, μέσω της αποτυχίας της να επιβλέψει επαρκώς τη δημιουργία νέων σχέσεων με πελάτες και το κλείσιμο διεθνών συνεργασιών και δραστηριοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στο Λονδίνο.

Ο διακανονισμός με τις ΗΠΑ που εγκρίθηκε από την τράπεζα τη Δευτέρα, συμπεριλαμβάνει την καταβολή 425 εκατ. δολαρίων και με αυτό τον τρόπο επιλύει το θέμα των καταγγελιών που αντιμετωπίζει ότι χρησιμοποίησε τη μέθοδο mirror-trading, προκειμένου για να βοηθήσει πλούσιους Ρώσους να βγάλουν 10 δισ. δολ. από τη χώρα το διάστημα 2011 - 2014. Όπως αναφέρει το τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (DFS), το σχέδιο αυτό προέβλεπε ότι οι πελάτες θα αγόραζαν μετοχές στη Μόσχα σε ρούβλια και τρίτοι πουλούσαν τις ίδιες μετοχές αμέσως μετά μέσω του βραχίονα της τράπεζας στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα