Η Airbus απειλεί να φύγει από την Βρετανία λόγω «φρενίτιδας» του Brexit

Η Airbus SE δήλωσε ότι θα μπορούσε να αναγκαστεί να μεταφέρει μελλοντικές επενδύσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση διαζυγίου χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και κάνοντας λόγο για την «τρέλα» των υποστηρικτών του Brexit, οι οποίοι υποθέτουν ότι η αεροπορική δεν θα εγκαταλείψει τη Βρετανία.

"Εάν υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία, εμείς στην Airbus θα πρέπει να πάρουμε πολύ επιβλαβείς

αποφάσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Tom Enders, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο ξεκάθαρους επιχειρηματικούς ηγέτες στο θέμα. "Μην ακούτε την τρέλα των Brexiteers που ισχυρίζονται ότι, επειδή έχουμε τεράστια εργοστάσια εδώ, δεν θα κινηθούμε και θα είμαστε πάντα εδώ. Κάνουν ΛΑΘΟΣ", είπε.

Τα σχόλια που έγιναν με ένα ασυνήθιστο βίντεο που μοιράστηκε η εταιρεία την Πέμπτη, είναι τα ισχυρότερα μέχρι τώρα, από το δημοψήφισμα του 2016 από τον CEO, ο οποίος έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για το χειρότερο σενάριο Brexit.

Η Airbus, η οποία εδρεύει στην Τουλούζη της Γαλλίας, απασχολεί άμεσα 14.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρίζει άλλους 110.000, δήλωσε ο Enders στο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Η εταιρεία διαθέτει χώρους παραγωγής στο Filton, στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας και στην Ουαλία όπου παράγει τα φτερά για το ευρύ φάσμα των εμπορικών αεροσκαφών της.

"Είναι ντροπή ότι περισσότερο από δύο χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην μπορούν να προγραμματίσουν σωστά για το μέλλον", δήλωσε ο Enders. "Εάν είστε βέβαιοι ότι το Brexit είναι το καλύτερο για τη Βρετανία, συναντηθείτε και παρέχετε μια ρεαλιστική συμφωνία απόσυρσης".

"Μην γελιέστε, υπάρχουν πολλές χώρες εκεί έξω που θα ήθελαν να κατασκευάζουν τα φτερά για τα αεροσκάφη της Airbus", προειδοποίησε ο Enders.

Keywords
Τυχαία Θέματα