Υπουργός Οικονομίας: Η Γερμανία κινδυνεύει από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier υπογράμμισε τους κινδύνους για την οικονομία της χώρας του αν δεν επιλυθεί μια εμπορική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Altmaier τόνισε την πρόσφατη επιβράδυνση στη γερμανική ανάπτυξη, αλλά επέμεινε ότι η χώρα είναι σε "στέρεη, υγιή κατάσταση". Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι οι "διαμάχες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ" θα μπορούσαν να είναι επιζήμιες

για τη χώρα του και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Για να είμαι ειλικρινής, μια εμπορική σύγκρουση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα έβλαπτε την ευρωπαϊκή οικονομία, επειδή υπάρχουν αρκετές ευρωπαϊκές και γερμανικές εταιρείες που έχουν τη βάση τους στην Κίνα και παράγουν για την αμερικανική αγορά ή που είναι κατοχυρωμένες στις ΗΠΑ που παράγουν γερμανικά αυτοκίνητα ... εξάγοντας στην κινεζική αγορά", δήλωσε στο CNBC ο υπουργός.

"Και όλα αυτά διακυβεύονται αν δεν βρούμε μια καλή λύση".

Η Γερμανία σημείωσε τη χειρότερη ετήσια ανάπτυξή της σε πέντε χρόνια το 2018 και πολλοί στο Φόρουμ προέβλεψαν ότι η χώρα μπορεί να δει χαμηλότερη ανάπτυξη από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το έτος. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τη Δευτέρα δήλωσε ακόμη ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιβαρύνει την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος με νέους κανόνες εκπομπών ρύπων που θα επηρεάσουν την αυτοκινητοβιομηχανία στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα