Ευάγγελος Μυτιληναίος (Όμιλος Μυτιληναίος): Μετεξέλιξη σε ισχυρή πολυεθνική με ελληνική καρδιά

Οι τελευταίες γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Μυτιληναίος και της ΜΕΤΚΑ επικύρωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο μετασχηματισμός της εταιρείας είναι το πρώτο βήμα για τη μετεξέλιξή της σε μία ισχυρή πολυεθνική με ελληνική καρδιά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος, απευθυνόμενος στους μετόχους, μίλησε με συγκίνηση για τις δυσκολίες που υπήρξαν. Παραδέχτηκε ότι η εταιρεία δούλεψε σκληρά για να απορροφήσει τους κραδασμούς της παγκόσμιας και της εγχώριας κρίσης και κατάφερε

να σταθεί επάξια ανάμεσα στους ανταγωνιστές της σε διεθνές επίπεδο.

Με τη νέα εταιρική δομή δημιουργείται αξία τόσο για τους ανθρώπους της εταιρείας και τα στελέχη της όσο και για τους μετόχους. Με τις σημαντικές εταιρικές συνέργειες που έρχονται δημιουργείται μακροπρόθεσμη προοπτική η οποία θα επιτρέψει στρατηγικές πρωτοβουλίες και υγιή ανοίγματα - τουλάχιστον για 50 χρόνια.

«Αλλάζουμε κατηγορία» ήταν τα λόγια του κ. Μυτιληναίου και σε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους έθεσε το στίγμα της νέας εποχής που ανοίγεται πλέον: «Δεν υπάρχει κανένας στόχος που να μην μπορούμε να χτυπήσουμε».

Και πράγματι με την ανακοίνωση του ομολογιακού δανείου, που θα χρησιμοποιηθεί πρωτίστως για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της εταιρείας, ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις που θα θέσουν τη Μυτιληναίος στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού και διεθνούς επιχειρείν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ομολογιακό δάνειο ελληνικής εταιρείας με εύρος από 200 έως 300 εκατ. ευρώ. Η απόφαση της EBRD να συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ είχε ήδη δείξει τις θετικές προοπτικές για την έκβαση του δανείου. Και η συμμετοχή της στο ομολογιακό της Μυτιληναίος είναι μια κίνηση που δείχνει την εμπιστοσύνη σε μια εταιρεία που συμβαδίζει με τις προθέσεις της τράπεζας να υλοποιηθούν επενδυτικά πλάνα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, η Αλουμίνιον της Ελλάδος εκπονεί μελέτη σκοπιμότητας για την επέκταση της μονάδας παραγωγής αλουμίνας με σκοπό την επαύξηση της παραγωγής στους 1.800.000 τόνους (από 830.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας σήμερα). Το ύψος της σχετικής επένδυσης εκτιμάται ότι θα ανέρχεται περίπου στα 400 εκατ. ευρώ.

Στις ΑΠΕ οι νέες επενδύσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται φτάνουν στα 73,9 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια, επιχορηγήσεις και τραπεζικό δανεισμό.

Παράλληλα, εντυπωσιακή είναι πλέον η άνοδος της Protergia στη λιανική ρεύματος. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το μηνιαίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ, η Protergia βρέθηκε στην πρώτη θέση ανάμεσα στους ιδιώτες για τον Μάιο με μερίδιο 3,53%. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2016 που η Protergia βρίσκεται μόνη πρώτη μεταξύ των ιδιωτών στα μερίδια του ΛΑΓΗΕ και μάλιστα με άνοδο περίπου 45% από τον Ιανουάριο. Παρόμοια είναι η εικόνα που προκύπτει και από το μηνιαίο δελτίο του ΑΔΜΗΕ. Η Protergia βρέθηκε μόνη πρώτη μεταξύ των ιδιωτών με μερίδιο αγοράς 3,57%, σημειώνοντας άνοδο κοντά στο 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο Ομιλος Μυτιληναίος μέσα από την πορεία του δείχνει με σαφήνεια τον δρόμο για το πώς μια εταιρεία μπορεί όχι απλώς να επιβιώσει μέσα στην κρίση, αλλά και να αναπτυχθεί και να θέσει τα θεμέλια για το αύριο. Μεγαλώνει, κυρίως όμως εξελίσσεται όπως απαιτούν οι καιροί και γι' αυτό πρωταγωνιστεί ως παγκόσμιος παίκτης με ελληνική καρδιά.

25 βιομηχανικές μονάδες παραγωγής και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας διαθέτει ο όμιλος2.817 εργαζόμενοι, 5.002 προμηθευτές, 29 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλοςEντυπωσιακή είναι η άνοδος της Protergia στη λιανική ρεύματος. Η Protergia βρέθηκε στην πρώτη θέση ανάμεσα στους ιδιώτες για τον Μάιο με μερίδιο 3,53%
Keywords
Τυχαία Θέματα