Michel Piguet (Elpedison): Προμηθευτής ηλεκτρικού ρεύματος με 65.000 πελάτες

Με ισχυρή μετοχική βάση που αποτελείται από τρεις ομίλους-ηγέτες στον κλάδο τους, τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Εdison και την Ελλάκτωρ, η εταιρεία συγκεντρώνει κορυφαία εμπειρία και τεχνογνωσία τόσο στην παραγωγή όσο και στην προμήθεια ενέργειας

Με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ από την έναρξη της λειτουργίας της ως σήμερα, η Elpedison είναι ο πρώτος ιδιώτης παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα

και ο μεγαλύτερος εναλλακτικός προμηθευτής ρεύματος σε αριθμό μετρητών, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εκπροσωπώντας περισσότερους από 65.000 πελάτες.

Με ισχυρή μετοχική βάση που αποτελείται από τρεις ομίλους-ηγέτες στον κλάδο τους, τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Εdison και την Ελλάκτωρ, η Elpedison συγκεντρώνει κορυφαία εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα της τόσο στην παραγωγή όσο και στην προμήθεια ενέργειας.

Η εταιρεία διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στη Θίσβη Βοιωτίας και στη Θεσσαλονίκη, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 820 MW, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο φυσικό αέριο που διασφαλίζει τη συνεχή ροή καθαρής ενέργειας βάσει μιας παραγωγικής διαδικασίας ιδιαίτερα φιλικής προς το περιβάλλον.

Η Elpedison απευθύνεται στις ανάγκες οικιακών, επιχειρησιακών και βιομηχανικών πελατών, παρέχοντας πάντα ανταγωνιστικές τιμές και ενεργειακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Μάλιστα είναι η μόνη εταιρεία που διασφαλίζει την εξόφληση του λογαριασμού ρεύματος (για οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις) σε περίπτωση αδυναμίας τους, σε συνεργασία με την AXA, τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό στον κόσμο.

Επιπλέον, η Elpedison δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αλλά και σε διασυνοριακές ανταλλαγές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ του ελληνικού συστήματος και των γειτονικών χωρών - και συγκεκριμένα με την Ιταλία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια του 2016 η εταιρεία υλοποίησε στρατηγική προμήθειας φυσικού αερίου και ξεκίνησε τη δραστηριότητα λιανικής πώλησης φυσικού αερίου σε μεγάλους πελάτες. Η δραστηριοποίησή της στον τομέα του φυσικού αερίου και η παροχή υπηρεσιών βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης θα ενισχύσει περαιτέρω την αξία της Elpedison.

Στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας το μερίδιο της εταιρείας αυξήθηκε σημαντικά το 2016, με τη διοίκηση να προβλέπει δυναμική αυξητική τάση για το 2017. Η ενίσχυση θα υποστηρίζεται από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και από την ανάπτυξη των καναλιών διανομής. Η διαφοροποίηση των υπηρεσιών του φυσικού αερίου αλλά και οι υπηρεσίες ενεργειακής απόδοσης θα εμπλουτίσουν περαιτέρω την αξία της εταιρείας στο μέλλον.

Πέρυσι η Elpedison παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών της, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 322 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 130 εκατ. προήλθαν από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τα 152 εκατ. από την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε τελικούς καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης του ελλείμματος το οποίο δημιουργήθηκε στην αγορά από την κατάρρευση ορισμένων εναλλακτικών προμηθευτών το 2011, η εταιρεία αναμένει να λάβει 23,6 εκατ. ευρώ από τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Η εταιρεία αναχρηματοδότησε με επιτυχία τον δανεισμό της, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, για δύο επιπλέον χρόνια, με συνολικό κόστος 5,70% ετησίως έναντι 6,70%, με αποτέλεσμα την ετήσια εξοικονόμηση τόκων ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Η Εlpedison έχει εξασφαλίσει, επίσης, σημαντικές διακρίσεις για την προσφορά της στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Μεταξύ άλλων, στα βραβεία Superbrands Greece 2016, στην κατηγορία «Energy-Recycling» και στα Μobile Excellence Αwards 2016 στην κατηγορία «Mobile εφαρμογές για καταναλωτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα