Επιφυλακτικές κινήσεις στην Ευρώπη εν αναμονή της απόφασης της BoE

Επιφυλακτικότητα επικρατεί σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, ενώ την ίδια ώρα τελούν εν αναμονή της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική της πολιτική, αλλά και των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με απώλειες 0,08%. Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί 0,19%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,16% , ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,12%.

Πτωτικό κλείσιμο νωρίτερα

για τους περισσότερους ασιατικούς δείκτες, μετά τα απογοητευτικά μάκρο. Συγκεκριμένα, η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα επιβράδυνε τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών,

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, επιβραδύνοντας από τον προηγούμενο μήνα όταν είχε ενισχυθεί 6,4%. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης για την κατασκευαστική δραστηριότητα σημείωσε άνοδο 7,8% τον Αύγουστο έπειτα από άνοδο 8,3% τον Ιούλιο. Τα νέα στοιχεία αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για τους ρυθμούς ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερες οικονομίας του πλανήτη.

Στο μέτωπο των γεωπολιτικών εξελίξεων, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέες απειλές κατά ΗΠΑ, Νοτίου Κορέας και Ιαπωνίας , ενώ Ρωσία και Λευκορωσία ξεκινούν από σήμερα στρατηγικές στρατιωτικές ασκήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας.

Πίσω στην Ευρώπη, στο επίκεντρο των αγορών θα βρεθεί σήμερα η στερλίνα καθώς αναμένεται η απόφαση για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η BoE και το πώς θα αντιμετωπίσει τον υψηλότερο πληθωρισμό αλλά και τις συνέπειες του επερχόμενου brexit στη βρετανική οικονομία.

Όπως δήλωσε χθες ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, Φίλιπ Χάμοντ , η Βρετανία θα απορρίψει την ατζέντα προστατευτισμού της ΕΕ, καθώς θέλει να αποφασίσει η ίδια για τις νέες σχέσεις της εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας.

Στην αγορά ενέργειας, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο νωρίτερα μετά τη χθεσινη ανακοίνωση της ΙΕΑ ότι το παγκόσμιο πλεόνασμα πετρελαίου άρχισε να μειώνεται καθώς αυξάνεται η ζήτηση

Ο οργανισμός μάλιστα αναβάθμισε την πρόβλεψή του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2017 στο 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Το μπρεντ διαπραγματευόταν στα 55,01 δολ/βαρέλι και το WTI στα 49,21 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα