Ψάχνοντας το... δάσος του Ελληνικού

Επιτόπια πραγματογνωμοσύνη για τη διαπίστωση της ύπαρξης ή μη δάσους στα νοτιοδυτικά της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, πραγματοποιεί κλιμάκιο της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Η πραγματογνωμοσύνη αποφασίστηκε χθες κατά τη συζήτηση για την ένταση κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά τον περασμένο Μάιο, με την οποία χαρακτηρίστηκαν δασικά 37 στρέμματα, σε κρίσιμο για το σχέδιο ανάπτυξης σημείο της έκτασης.

Η συγκεκριμένη έκταση,

αν και μικρή στο σύνολο των 6.400 στρεμμάτων του Ελληνικού έχει χαρακτηριστεί ως καίρια για τον επενδυτή, δεδομένου ότι προβλέπεται να φιλοξενήσει ένα από τα σημαντικότερα σημεία της επένδυσης, το πολυτελές resort.

Την ίδια ώρα παρατείνεται η αβεβαιότητα για το κατά πόσον το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα κηρύξει ή όχι ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τη μισή περίπου έκταση του πρώην αεροδρομίου, απειλώντας να τινάξει στον αέρα την επένδυση. Χθες αναβλήθηκε εκ νέου η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως είχε γίνει και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση θα είναι η κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου με τον επενδυτή της Hellinikon Global να έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται «καθαρή λύση» στο ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα