Εντός στόχων ο μετασχηματισμός της BAT Hellas με τα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς

Του Στέλιου Μορφίδη

Περίπου έξι μήνες έχουν περάσει από τότε που ξεκίνησαν οι επενδύσεις της British American Tobacco Hellas για τα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς στη χώρα μας, όπως το προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype, και ήδη τα οφέλη για την ίδια την εταιρεία αλλά και την ελληνική οικονομία είναι ορατά.

Η επένδυση, που συνολικά θα φθάσει

τα 150 εκατ. ευρώ με βάση το διετές πλάνο της εταιρείας, έχει ήδη δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας, απ' τις 250 που έχει προβλέψει, και παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, έχει οδηγήσει σε αύξηση 30% από πέρυσι της κίνησης στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο που έχει δημιουργήσει στον Πειραιά. Μέσω του τελευταίου διακινεί περί τα 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.

Την ίδια ώρα η πορεία μετασχηματισμού της ίδιας της εταιρείας κρίνεται ικανοποιητική με δεδομένο ότι αυτό το εξάμηνο η πορεία του glo στην αγορά είναι εντός των αρχικών στόχων που είχαν τεθεί και παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό.

Γι αυτό και η British American Tobacco αποφάσισε να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου στην Ελλάδα, με το glo series 2 mini, μια νέα compact συσκευή.

Στο μεταξύ η εταιρεία δίνει βάρος και στην βελτίωση των εργασιακών σχέσεων αλλά και στις προοπτικές που προσφέρει στο προσωπικό της. Ενδεικτικά μέσα στο 2018 το 21% των εργαζομένων πήρε προαγωγή ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί 4 εκατ. ευρώ περίπου σε μπόνους και παροχές όπως ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κοκ.

Την ευθύνη για το μετασχηματισμό της ελληνικής θυγατρικής, που έχει όμως και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου, της Μάλτας και του Ισραήλ έχει αναλάβει ο νέος Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Θάνος Αυγερινός. Ο κ. Αυγερινός, που διαδέχθηκε τον κ. Χουάν Χοσέ Μάρκο, κατείχε πριν τη θέση του οικονομικού διευθυντή για τον Εμπορικό Μετασχηματισμό του Ομίλου British American Tobacco στα κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα