Ελαφρώς ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε νέα εταιρικά αποτελέσματα

Με μικρή άνοδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,11% λίγο μετά το άνοιγμα, με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Ο FTSE100 -0,10%, o DAX -0,17%, o CAC40 -0,09%, o FTSE MIB -0,26% και ο ΙΒΕΧ35 -0,17%

Καλές επιδόσεις σημείωνουν οι μετοχές του κλάδου ΜΜΕ με άνοδο 0,3%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διακοπών

με πτώση 0,8%. Η βρετανική Merlin Entertainments ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες κατά τη θερινή περίοδο, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στον κλάδο το 2017. Οι μετοχές σημείωσαν πτώση άνω του 20% νωρίς το πρωί.

Στο επίκεντρο και σήμερα ο ισπανικός ΙΒΕΧ μετά τη σκλήρυνση της στάσης της Ισπανίας έναντι της Καταλονίας. Αφενός η πρώτη έθεσε νέο τελεσίγραφο προκειμένου η δεύτερη να ξεκαθαρίσει τη στάση της στα περί ανεξαρτησίας, μέχρι την Πέμπτη, αφετέρου συνελήφθησαν δύο αυτονομιστές Καταλανοί ηγέτες από τις ισπανικές αρχές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο Brexit, μετά τη χθεσινή συνάντηση της Τερέζα Μέι με Γιούνκερ και Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες. Τόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν έκαναν λόγο για επίσπευση των διαπραγματεύσεων, ενώ έθεσαν στο επίκεντρο θέματα ασφάλειας της ΕΕ, τρομοκρατία και διατήρηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν.

Σε ό,τι αφορά την ΕΚΤ, ο αντιπρόεδρος Βίτορ Κοστάνσιο αναμένεται σήμερα να μιλήσει σε συνέδριο στην Πορτογαλία για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Σε άλλο συνέδριο στις Βρυξέλλες θα μιλήσει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Πίτερ Πράετ, με τίτλο: «Η Ευρώπη έχει σημασία, περισσότερο από ποτέ».
Στο μεταξύ, ο Μαρκ Κάρνει της Τράπεζα της Αγγλίας θα έχει συνάντηση με την επιτροπή Οικονομικών της Βρετανίας όπου θα συζητηθούν οι οικονομικές επιδόσεις.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναμένεται απόψε στις 7 μμ (ώρα Ελλάδος) η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπου αναμένεται να συζητηθούν θέματα οικονομίας και αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Στα επιχειρηματικά νέα, η γαλλική Danone ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων γ' τριμήνου, λόγω ισχυρής ζήτησης για κάποια προϊόντα της σην Κίνα.

Η οnline εταιρεία λιανικής ASOS δημοσίευσε τα ετήσια αποτελέσματα. Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 34%.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος Pearson στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι είδε καλή πρόοδο στο α' εξάμηνο και άφησε αμετάβλητες τις προβλέψεις του για το 2017. Η μετοχή σημείωσε άλμα 6%

Keywords
Τυχαία Θέματα