Στην αναδιάρθρωση των μεγαλύτερων επιχειρηματικών δανείων στρέφεται η Eurobank

Στην αντιμετώπιση των 150 μεγαλύτερων επιχειρηματικών πιστωτικών ανοιγμάτων ύψους 2 δισ από όλο το φάσμα της οικονομίας, που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της προχωρά η Eurobank.

Μάλιστα για την αναδιάρθρωση των εν λόγω προβληματικών δανείων προβαίνει, όπως γράφει η Καθημερινή,

σε συνεργασία με την KPMG Λονδίνου, που στέλνει στην Αθήνα ειδικευμένα στελέχη της που έχουν εργαστεί σε μεγάλα αντίστοιχα έργα στην Αγγλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Στόχος, η αποτελεσματικότερα και ταχύτερη διαχείριση των επισφαλειών μετά τις πιέσεις των θεσμών και της ΤτΕ.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται ξανά οι φάκελοι μεγάλων επιχειρηματικών δανείων που εμφανίζουν προβλήματα, ώστε να εξεταστούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές και εναλλακτικές και να υιοθετηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Οι εξειδικευμένοι ειδικοί αναμένεται να συμβάλουν στον εντοπισμό των επιχειρήσεων που εμφανίζουν τις καλύτερες πιθανότητες “θεραπείας” ώστε μέσω των κατάλληλων ενεργειών, να επανέλθουν σε κατάσταση κανονικότητας.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει η εφημερίδα, αύριο Τετάρτη ξεκινούν στο Λονδίνο οι παρουσιάσεις για την έκδοση καλυμμένου ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. Ευρώ. Αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 23 του μήνα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη διάθεση των ομολογιών σε επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην έκδοση καλυμμένων ομολόγων με μεγάλη επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα