Βενσάν Μπολόρ, ο δισεκατομμυριούχος που «παίζει» με τη Vivendi, πριν πάρει σύνταξη

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Vincent Bollore σχεδιάζει να αποσυρθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2022, τη μέρα που η αυτοκρατορία της Bollore Group θα κλείνει τα 200 της χρόνια . Πριν από την παράδοση της μεγάλης αυτοκρατορίας στα παιδιά του, ο 65χρονος μεγιστάνας έθεσε στον εαυτό του ένα ακόμα καθήκον: τη δημιουργία ενός συστήματος media.

Συναντά εμπόδια σε όλα τα μέτωπα. Οι πολιτικοί, οι ρυθμιστικές αρχές, οι μικροί μέτοχοι,όλοι αντιστέκονται στις προσπάθειές του να χρησιμοποιήσει τη Vivendi

SA για να απορροφήσει τις μεγαλύτερες εταιρείες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, επικοινωνιών και βιντεοπαιχνιδιών στην Ιταλία και τη Γαλλία. Από τότε που άρχισε να κτίζει το μερίδιό του στο Vivendi, η Bollore αγόρασε και πώλησε εταιρικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 42,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πέραν αυτών, η Vivendi, την οποία η Bollore ελέγχει καθώς κατέχει μειοψηφικό πακέτο 21%, έρχεται σε σύγκρουση με την ίδια της τη λειτουργία, καθώς ρίχνει το κόστος, μειώνει περιουσιακά στοιχεία και εκτοξεύει τις εξαγορές. Τα καθαρά μετρητά υποχώρησαν από 8 δισεκατομμύρια ευρώ το Σεπτέμβριο του 2015 σε μόλις 500 εκατομμύρια τον Ιούνιο. Μερικοί επενδυτές ανησυχούν.

"Ο Vincent Bollore φαίνεται να διαχειρίζεται τη Vivendi περισσότερο για τα οικογενειακά και κληρονομικά συμφέροντά του παρά προς όφελος όλων των μετόχων της Vivendi", δήλωσε ο Denis Branche.

Keywords
Τυχαία Θέματα