Αυξάνεται ραγδαία η ρευματοκλοπή

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η ΔΕΗ καθώς τα κρούσματα ρευματοκλοπής αυξάνονται διαρκώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τον περασμένο Ιούνιο είχαν εντοπιστεί 5.000 περιπτώσεις, όταν όλο το 2016 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 11.528.

Όπως γράφει η Καθημερινή το κόστος για τη ΔΕΗ, σημαντικό μέρος του οποίου μετακυλίεται στους καταναλωτές, φθάνει τα 250

εκατ. ευρώ, αφού η εγχυόμενη ενέργεια φθάνει τα 1.525.292 Mwh. Ακολούθως απ' τα διαφυγόντα έσοδα της ΔΕΗ πλήττεται και το Δημόσιο λόγω της μη επιβολής φόρου εισοδήματος επί των κερδών της μη τιμολογηθείσας ενέργειας.

Η ΔΕΗ στρέφεται κατά του ΔΕΔΔΗΕ, τον οποίο κατηγορεί για πλημμελείς ελέγχους, ενώ υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής συνεργείων του σε ρευματοκλοπές.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω υπόθεση που καταγράφει η εφημερίδα: Ιδιοκτήτης μπαρ του Κολωνακίου πλήρωνε 800 ευρώ την εβδομάδα προκειμένου ιδιώτης ηλεκτρολόγος να του συνδέει το ρεύμα κάθε Παρασκευή και να το αποσυνδέει κάθε Δευτέρα προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός σε πιθανό έλεγχο κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ. Ωστόσο αργότερα ο ιδιοκτήτης θέλησε να αποκαταστήσει την παρανομία, αλλά ο ιδιώτης ηλεκτρολόγος τους επισήμαινε κάθε φορά τους «κινδύνους» που θα αντιμετώπιζε, κρατώντας τον ουσιαστικά σε ομηρία. Τελικά απευθύνθηκε στην αστυνομία όπου και κατήγγειλε το γεγονός και τον ιδιώτη ηλεκτρολόγο, ο οποίος όταν κλήθηκε σε ανάκριση, αποκάλυψε στην αστυνομία και τον συνεργό του, που όπως είπε είναι υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ. Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να δικαστεί χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα