«Χαμόγελα» στη Sanofi λόγω κερδών και... αμερικανικής βοήθειας

Οι προσπάθειες της Sanofi να επιδιορθώσει κάποιες κατασκευαστικές ατέλειες σε ένα πολύ σημαντικό εργοστάσιό της στη Γαλλία κέρδισαν τελικά την υποστήριξη των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών, μειώνοντας έτσι τις ανησυχίες για την πορεία δύο νέων φαρμάκων.

Η οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ έκρινε κατάλληλο το εργοστάσιό μας στην περιοχή Le Trait, ανέφερε ο CEO, Olivier Brandicourt. Δεν πρόκειται

ωστόσο για κάτι επίσημο, καθώς η κανονική επιθεώρηση του εργοστασίου θα λάβει χώρα εντός του μήνα. Τα νέα έκαναν τη μετοχή της Sanofi να ενισχυθεί κατά 3,8% στο χρηματιστήριο του Παρισιού νωρίτερα, φτάνοντας σε υψηλά τριμήνου.

Στον υπό έγκριση από τις αμερικανικές αρχές κατάλογο έχουν εγγραφεί φέτος δύο πειραματικές θεραπείες, η μια για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και η άλλη για μια σοβαρή μορφή εκζέματος.

Και οι δύο θεραπείες αναπτύσσονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και αποτελούν σημαντικό στοίχημα, σύμφωνα με τον Brandicourt, για την επιστροφή της εταιρείας στην ανάπτυξη, καθώς το δημοφιλές φάρμακο ινσουλίνης, Lantus, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από φθηνότερα σκευάσματα.

Την ίδια ώρα, η γαλλική φαρμακευτική ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό κερδών για το δ' τρίμηνο, βρίσκοντας στήριξη στην απόσβεση χρέους της αλλά και στις μειωμένες δαπάνες.

Πιο συγκεκριμένα, η Sanofi ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στ 790 εκατ. ευρώ, από 334 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Ωστόσο, τα προσαρμοσμένα έσοδα υποχώρησαν κατά 6% στα 1,61 δισ. ευρώ, καθώς δέχτηκαν πιέσεις από την υψηλότερη φορολογία. Αναλυτές ανέμεναν τα έσοδα να ανέλθουν στα 1,59 δισ. ευρώ. Οι συνολικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 3% στα 8,87 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα