Η συμμαχία Renault - Nissan - Mitshubishi «χτυπά» πλέον την GM

Κοντράρει στα ίσα την GM στις παγκόσμιες πωλήσεις – Πρόεδρος ο Carlos Ghosn

Η συμμαχία Renault-Nissan λίγο έλειψε να φτάσει τη General Motors και να εισέλθει έτσι στην τριάδα των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών από άποψη παγκόσμιων πωλήσεων, μετά την κίνηση του CEO, Carlos Ghosn, να διασώσει έναν μεγάλο ανταγωνιστή από την Ιαπωνία πέρυσι, εντάσσοντάς

τον στη συμμαχία που διεκδικεί μια σημαντική θέση στην παγκόσμια σκακιέρα.

Nissan, Renault και Mitsubishi παρέδωσαν όλες μαζί 9,96 εκατ. οχήματα το 2016, όπως ανακοίνωσε η συμμαχία μέσω e-mail.

Οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες στις οποίες προεδρεύει ο Ghosn κατάφεραν να πουλήσουν μόλις 4.000 αυτοκίνητα και φορτηγά λιγότερα από την GM το 2016 και περίπου 350.000 λιγότερα από τη νέα ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως, τη γερμανική Volkswagen.

Ο Ghosn έδωσε έμφαση στην ισχύ που θα αποκτήσουν Renault και Nissan με τον ερχομό της ιαπωνικής – μέχρι πρότινος ανταγωνίστριας - Mitsubishi, που ακολούθησε ένα οικονομικό σκάνδαλο που χρονολογείται κάποιες δεκαετίες πίσω.

Η συμμαχία συμπεριλαμβάνει τα νούμερα πωλήσεων της Mitsubishi Motors παρά το γεγονός ότι η Nissan κατέχει μόλις το 34% της εταιρείας.
Σύμφωνα με τον 62χρονο Ghosn, «ο συνδυασμός Renault, Nissan Motor και Mitsubishi Motors δημιουργεί μια νέα δύναμη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία».

Όταν ανέλαβε πρόεδρος της Nissan το 1999, ο Ghosn κατάφερε να βγάλει από τις στάχτες της την εταιρεία που αντιμετώπιζε δυσκολίες. Την επανέφερε σε κερδοφορία, σπάζοντας στο δίκτυο των προμηθευτών της, κλείνοντας εργοστάσια και αξιοποιώντας τη συμμαχία με τη Renault.

Τώρα, ο Ghosn καλείται να επιστρατεύσει εκ νέου τις ικανότητές του για να επαναφέρει τη Μitsubishi που προβλέπεται να ανακοινώσει ζημιές 202 δισ. γεν ή 1,8 δισ. δολ. για τη χρήση που ολοκληρώνεται τον προσεχή Μάρτιο. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, που έχει έδρα το Τόκιο, το μάνατζμεντ μέχρι τώρα αποτύγχανε διαχρονικά (από το 1991) να κάνει σωστή διαχείριση και επίβλεψη των οικονομικών.

Το 2016, η Mitsubishi συνεισέφερε 934.013 πωλήσεις οχημάτων στη συμμαχία. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 13% πέρυσι , κυρίως λόγω της χαμηλής εμπιστοσύνης προς το brand στην ιαπωνική αγορά και στη χαμηλότερη ζήτηση από Βραζιλία, Ρωσία και Μέση Ανατολή.

Την ίδια ώρα, η συμμαχία ανακοίνωσε ότι παραμένει η Νο 1 δύναμη στην πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων με 94,265 κομμάτια πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα