ΧΑ: Οριακή πτώση μετά το ανοδικό κύμα

Με οριακές μεταβολές κινείται η Αθήνα καθώς οι τραπεζικές μετοχές κινούνται με πτώση ενώ συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στην μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση. Οι επενδυτές, εν όψει της ανακοίνωσης των όρων stress tests, κινούνται επιφυλακτικά θέλοντας να δουν τις πραγματικές διαθέσεις της ΕΚΤ και του SSM για τις ελληνικές τράπεζες.

Άλλωστε η εικόνα της αγοράς τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνει

την επιφυλακτικότητα. Ύστερα απο την άνοδο των τραπεζικών μετοχών σ ένα επίπεδο- το οποίο ήταν υψηλό για πολλούς- όλοι οι παράγοντες στράφηκαν προς τις υπόλοιπες μετοχές με επιλογές σε υψηλή, μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

Αυτή η εικόνα συνεχίζεται, ωστόσο στον Γενικό Δείκτη τα στηρίγματα είναι περισσότερα μετά την αναβάθμιση των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, αλλά και λόγω των προσδοκιών για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 875,57 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,19%.

Με πτώση 0,46% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,3464 ευρώ. Πτώση 0,17% για την Eurobank στα 0,8785 ευρώ. Οριακή πτώση 0,30% για την Alpha bank στα 2,02 ευρώ. Πτώση 1,46% για την ΓΕΚ – Τέρμα στα 5,36 ευρώ, μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών. Άνοδος 0,64% για τον Σαράντη στα 15,65 ευρώ με λίγα κομμάτια.

Οριακή άνοδος για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ στα 11,03 ευρώ και 12,61 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα