Θετικό κλίμα στην Ευρώπη με το βλέμμα στην ομιλία Τραμπ στο Νταβός

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές κατά την τελευταία ημέρα συναλλαγών για αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές να περιμένουν την πολυαναμενόμενη ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,21% με μεικτά πρόσημα στους διάφορους κλάδους. Με άνοδο οι μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Ο FTSE100 +0,44%, o DAX +0,23%, o CAC40 +0,76%, o FTSEMIB +0,21%, o IBEX35 -0,11%

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές εξελίξεις, η βρετανική

οικονομία σημείωσε ανάπτυξη μόλις 0,4% στο γ' τρίμηνο του 2017, με το Brexit να μειώνει τη διάθεση για επενδύσεις στη χώρα.

Στη Γερμανία, η Καγκελάριος Μέρκελ συναντά σήμερα τον ηγέτη του SPD, Μάρτιν Σουλτς και άλλους πολιτικούς στο πλαίσιο του τρίτου γύρου συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Στα εταιρικά νέα, η διοίκηση της νοτιοαφρικανικής Steinhoff συναντάται σήμερα με τους ευρωπαίους πιστωτές της. Η εταιρεία παραδέχτηκε σειρά λογιστικών παρατυπιών τον Δεκέμβριο, οι οποίες οδήγησαν σε πτώση 85% τις μετοχές της.

Σήμερα αναμένεται και η συνάντηση της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός, με τον τελευταίο να αναφέρει πως οι δυο τους έχουν μια πραγματικά καλή σχέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα