Άρχισαν οι απεργίες των πιλότων της Ryanair στην Ιρλανδία

Οι πιλότοι της Ryanair στην Ιρλανδία κατέβηκαν στην πρώτη τους απεργία σήμερα Πέμπτη, καθώς ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας στη μεγαλύτερη χαμηλού κόστους αεροπορική της Ευρώπης, η οποία είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 100 από τους 350 πιλότους της Ryanair

στην Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της 24ωρης απεργίας, απαιτώντας πιο διαφανείς διαδικασίες στον τρόπο πληρωμής, προαγωγές και μετατάξεις, στοχεύοντας στη μείωση αυτού που η συνδικαλιστική ένωση FORSA/IALPA αποκαλούν ως υπερβολικά διακριτική ευχέρεια της διοίκησης αναφορικά με τις καριέρες των πιλότων.

Εκπρόσωπος της FORSA/IALPA ανέφερε πως αναμένονται πιθανότατα κι άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πιλότοι και πληρώματα καμπίνας της Ryanair άρχισαν να οργανώνονται μετά από ένα κυμα ακυρώσεων στην αεροπορική κατά το β' εξάμηνο του 2017.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ryanair υποχώρησε στις αυξανόμενες πιέσεις και αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τις εργατικές ενώσεις για πρώτη φορά στην 32χρονη ιστορία της. Ωστόσο, οι διευθυντές δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με τις ενώσεις για τους νέους όρους και συνθήκες εργασίας και η εταιρεία βρέθηκε στο έλεος ενός κύματος κινητοποιήσεων σε Γερμανία και Πορτογαλία.

Το προσωπικό καμπίνας σε τέσσερις χώρες έχουν ανακοινώσει σχέδια για την πραγματοποίηση απεργίας τον Ιούλιο, ενώ πολλές άλλες ενώσεις πιλότων σκέφτονται να αναλάβουν δράση απαιτώντας καλύτερες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης συμβολαίων σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στην κάθε χώρα και όχι υπό το ιρλανδικό δίκαιο.

Η αεροπορική που διατείνεται ότι οι πιλότοι της εργάζονται υπό τις καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τις άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ακυρώσει 30 από τις 290 πτήσεις από την Ιρλανδία σήμερα Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα