Σε θετικό έδαφος επιστρέφει η Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν μικρή άνοδο μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης εξαιτίας της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων που έπληξε την ψυχολογία των επενδυτών.

Τώρα οι αγορές εστιάζουν στα επόμενα πιθανά βήματα που θα γίνουν τόσο από πλευράς ΗΠΑ όσο και από την πλευρά της Κίνας στην εν εξελίξει εμπορική διαμάχη. Η κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «μπούλινγκ» και την προειδοποίησε ότι μπορεί να λάβει επιπλέον αντίποινα κατά των αμερικανικών δασμών,

αν και δεν διευκρινίστηκε πώς θα το κάνει αυτό.

Στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο πριν άνοδο 0,11% στις 381,83 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύεται 0,30%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,19%, στο Παρίσι ο CAC40 με άνοδο 0,12%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,40% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 σημειωνει πτώση 0,21%.


Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει η Gerresheimer με άνοδο 6%, μετά την ανακοίνωση για παράταση του επιχειρηματικού της μοντέλου και αλυξηση για τις προβλέψεις ανάπτυξης. Η Moller-Maersk σημείωσε άνοδο πάνω από 3% μετά την αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Άνοδο 3% στις 15,38 στερλίνες σημείωσαν οι μετοχές της Sky σήμερα, ανεβάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας ,στα 26,6 δισ. στερλίνες, μετά τη νέα βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς από την Comcast που ξεπερνά αυτή της 21st Century Fox.

«Οι επενδυτές είναι τώρα κοντά στον διπλασιασμό των χρημάτων που διαθέτουν ως αποτέλεσμα του “πολέμου προσφορών” για τη Sky», αναφέρουν αναλυτές.
Η μετοχή της Sky έχει σημειώσει άνοδο 95% από το 2016 όταν η Fox έκανε την πρώτη προσφορά της, ενώ πέρυσι ενισχύθηκε κατά 55%.

Χθες, σημειώθηκε παγκόσμιο sell off με τις αγορές τόσο της Ευρώπης αλλά και της Ασίας να κλείνουν με απώλειες 1,50%, ενώ σημαντική πτώση κατέγραψε και η Wall Street, λόγω της αιφνιδιαστικής απόφασης Τραμπ για νέους δασμούς – μαμούθ.

Ωστόσο, σήμερα στην Ασία αγορές και εμπορεύματα σημείωσαν ανάκαμψη με τον κινεζικό Shanghai Composite και τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύονται με άνοδο άνω του 1%.

Πίσω στην Ευρώπη, τα βλέμματα στρέφονται στη δεύτερη ημέρα συζητήσεων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε την κατά μέτωπο επίθεση κατά των Ευρωπαίων γράφοντας στο Twitter πως όλα τα έθνη του ΝΑΤΟ πρέπει να ανεβάσουν στο 4% του ΑΕΠ τις στρατιωτικές τους δαπάνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα