Απόρρητες πληροφορίες επέτρεψε να διαρρεύσουν κατά λάθος η Barclays

Η Barclays Plc αποκάλυψε από λάθος στον κρατικό χρηματοοικονομικό Οργανισμό της Γερμανίας, τα ονόματα πελατών της, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τη διαπραγμάτευσή τους με μετοχές, νωρίτερα μέσα στο 2017.

Σε ένα e-mail που έστειλε στους ενδιαφερόμενους πελάτες της, την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα απέδωσε τη διαρροή σε "ανθρώπινο λάθος" για το ότι ετέθη σε κίνδυνο το εμπιστευτικό των πληροφοριών που τους αφορούν, αφού η Barclays

Plc έστειλε λάθος φάκελο στο χρηματοοικονομικό Οργανισμό της Γερμανίας τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που έλαβαν γνώση για το θέμα. Οι επικοινωνίες ήταν ιδιωτικές. Τα στοιχεία των διαπραγματεύσεων των πελατών τα οποία αφορούσαν σε συναλλαγές τον Ιανουάριο, αποστέλλονται κάθε μήνα και οι πληροφορίες των πελατών υποτίθεται ότι διατηρούνται ανώνυμα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η Αλεξάντρα Μπέουστ, επικεφαλής εκπρόσωπος της γερμανικής υπηρεσίας, επιβεβαίωσε το περιστατικό και είπε ότι ο Οργανισμός ειδοποίησε αμέσως τη Barclays και διέγραψε τα δεδομένα. Ο Οργανισμός, πρόσθεσε η Μπέουστ, δεν βλέπει την ανάγκη να αλλάξει τις διαδικασίες του λόγω ενός μεμονωμένου περιστατικού. Ένας εκπρόσωπος της Barclays στο Λονδίνο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το περιστατικό, ωστόσο, είναι ένα πλήγμα για τη φήμη της Barclays, διότι το απόρρητο των πελατών είναι αδιαπραγμάτευτο στις επενδυτικές, τραπεζικές και εμπορικές επιχειρήσεις. Το ανθρώπινο λάθος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των δεδομένων της τράπεζας καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν επίσης να προστατευθούνν από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλα, παρόμοια προβλήματα, όπως οι κλοπές εκ μέρους ορισμένων εργαζομένων.

Η Wells Fargo & Co, συναφώς, αντιμετωπίζει ερωτήματα από τους Αμερικανούς οικονομικούς ελεγκτές μετά την κατά λάθος παροχή δεδομένων πλούσιων πελατών της, σε δικηγόρο στο πλαίσιο μιας δίκης, ανέφερε πηγή στο Bloomberg News αυτόν τον μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα