Propeller Club: Τίμησε δυο μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Επίσημο δείπνο προς τιμήν των Μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) (World Hellenic Inter - Parliamentary Association) παρέθεσαν στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά ο Πρόεδρος του Propeller Club Λιμένα Πειραιά Γεώργιος Ξηραδάκης και τα Μέλη του Διοικητικού

Συμβουλίου. Η Ένωση της οποίας ηγούνται ο Πρόεδρος Πέτρος Κατσαμπάνης (MLA for Monash Province) και ο Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Ραπτάκης (State Senator, Rhode Island) αποσκοπεί στη δημιουργία σχέσεων και επικοινωνίας μεταξύ των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες, στην ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών προσέλευσης των μελών του Σωματείου καθώς και των κοινοβουλίων τους και στην προαγωγή, διάδοση και προβολή των αρχών του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας χώρες αυτές.

Το εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι Βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, ο κ. Δημήτριος Μάρδας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και η Βουλευτής Β' Πειραιά Εύη Καρακώστα. Επίσης στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της HELMEPA Γεώργιος Γράτσος, ο Πρόεδρος ΕΕΚΦΕ Θόδωρος Κόντες. Τους καλεσμένους υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά .

Από μεριάς Προπέλλερ Κλαμπ παρευρέθηκαν η ΓΓ κα Ζωή Λάππα Παπαματθαίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Κόντε και τα μέλη του ΔΣ Κ. Φραγκούλης, Δ. Δημητριάδης και Γ. Τιμαγένης και ο τ. Πρόεδρος του Propeller Club Γιώργος Μπέσης Ο Πρόεδρος του Propeller Club Λιμένα Πειραιά Γεώργιος Ξηραδάκης στο καλωσόρισμα των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε. ανέφερε: «Είναι κοινός τόπος ότι ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί μια ακόμα Ελλάδα έξω από τα γεωγραφικά όρια της σημερινής Ελλάδας. Μια Ελλάδα που προοδεύει και μεγαλουργεί σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεται. Ο Νίκος Καζαντζάκης σε μια συνέντευξή του στο Γάλλο δημοσιογράφο Pierre Sipriot, το 1955 είπε :«Να γιατί δουλεύω καλύτερα και αγαπώ καλύτερα την Ελλάδα όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό. Μακριά της καταφέρνω να συλλάβω καλύτερα την ουσία της και την αποστολή της στον κόσμο, και συνακόλουθα τη δική μου ταπεινή αποστολή. Κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Γίνονται καλύτεροι» και πρόσθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι γίνατε καλύτεροι, συντηρώντας, σε επίπεδο συλλογικό ή ατομικό, τις υλικές, πολιτιστικές και συναισθηματικές σας σχέσεις με τη χώρα καταγωγής σας, μεταδίδοντας στα παιδιά και στα εγγόνια σας την αγάπη για την Ελλάδα. Μετέχετε στο παγκόσμιο κίνημα φιλελληνισμού, διαχέοντας στις χώρες που σας μεγαλώνουν τόσο τα φώτα του Ελληνικού πολιτισμού αλλά και την αξιοσύνη σας. Γι' αυτό το λόγο έχετε τον αμέριστο θαυμασμό μας »

Στην ομιλία του προς τους επίσημους καλεσμένους της Ελληνικής Διασποράς ο Γ. Ξηραδάκης πρόσθεσε : «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες επ΄ ευκαιρία της 11ης Γενικής Συνέλευσής σας είμαι σίγουρος ότι ανταλλάξατε απόψεις με πολλούς θεσμικούς φορείς που σας συνεχάρησαν για όσα έχετε επιτύχει. Άλλωστε στη συνείδηση όλων μας, αποτελείτε τον ανεπίσημο «διπλωμάτη» της Ελλάδας στις χώρες των οποίων είστε μέλη των νομοθετικών σωμάτων τους. Εμείς σας καλούμε να γίνετε «πρεσβευτές» των χωρών αυτών στην Ελλάδα. Να κομίσετε την εμπειρία σας, τις γνώσεις σας και να μεταλαμπαδεύσετε το σύγχρονο τρόπο σκέψης και λειτουργίας χωρών με επιτυχημένη διαχείριση» ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Στην Ελλάδα του 2017 χρειαζόμαστε ένα σοκ θετικής ενέργειας και πρακτικού οράματος προκειμένου να αποτρέψουμε το μεταναστευτικό κίνημα καθώς και τη μαζική αποδημία μορφωμένων Ελλήνων στο εξωτερικό, τη γνωστή συνθήκη του «brain drain». Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι έχει μέλλον αυτή η χώρα! Ας μην αποτελέσει αυτή τη φορά η μετανάστευση παράγοντα ανάταξης της Ελλάδας!»

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή του Ελληνισμού της Διασποράς εξαίροντας το έργο των απανταχού Ελλήνων στον κόσμο και παρότρυνε την στήριξη της πατρίδας από όλους σε αυτή την κομβική στιγμή της ιστορίας της. Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ξηραδάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Propeller Club Λιμένα Πειραιά τίμησαν σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια της βραδιάς τον Πρόεδρο κ. Πέτρο Κατσαμπάνη και τον Αντιπρόεδρο Senator κ. Λεωνίδα Ραπτάκη για την προσφορά τους στον Ελληνισμό και την προώθηση των αξιών και ιδεών του Σωματείου. Στην συνέχεια χαιρετισμό απεύθυναν τα δύο τιμώμενα πρόσωπα ευχαριστώντας τα μέλη του Propeller Club για την τιμή και την χαρά που ένοιωσαν στην εκδήλωση.

Κατά την διάρκεια του δείπνου ζωντανή μουσική με έξοχα ελληνικά τραγούδια έκαναν όλους τους επίσημους Πολιτικούς και φίλους της Ελληνικής Διασποράς να σιγοτραγουδήσουν μαζί με τους οικοδεσπότες τους και αργότερα να χορέψουν Ελληνικούς χορούς και να ξεφύγουν από το εντατικό πρόγραμμα της επίσκεψής τους που συνεχίστηκε στην Κρήτη.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους δόθηκε το βιβλίο « Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» του Γιώργου Μ. Φουστάνου προσφορά των εκδόσεων ΑΡΓΩ Εκδοτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα