Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με «καύσιμο» τις δηλώσεις Γέλεν

Κέρδη για δεύτερη μέρα για τις ευρωπαϊκές αγορές, χάρη στα καθησυχαστικά σχόλια της Τζάνετ Γέλεν ότι η Fed δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια.

«Με δεδομένα τα ρίσκα αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας, θεωρώ ότι η ορθότερη απόφαση είναι να προχωρήσουμε με προσεκτικό τρόπο στην οποιαδήποτε αλλαγή της νομισματικής μας πολιτικής», τόνισε η κεντρική τραπεζίτης.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε κατά 1,1%, έχοντας κλείσει με άνοδο 0,5% την Τρίτη, μετά από

εναλλαγές προσήμων στις ενεργειακές μετοχές και τις μετοχές πρώτων υλών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης είχε προηγουμένως καταγράψει τέσσερις αρνητικές συνεδριάσεις, σημάδι ότι το θετικό momentum που είχε χτίσει, «σβήνει».

Παρ' όλα αυτά ο δείκτης φαίνεται ότι θα κλείσει τον Μάρτιο με άνοδο 1,9%, καταγράφοντας την πρώτη μηνιαία άνοδο από τον Νοέμβριο.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,34% στις 6.188 μονάδες, ο DAX καταγράφει κέρδη 1,6% στις 10.046 μονάδες, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,64% στις 4.437 μονάδες, ο ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,58% στις 8.947 μονάδες και ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,76% στις 18.492 μονάδες.

Οι μετοχές πρώτων υλών καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη από τους 19 κλαδικούς δείκτες. Η Anglo American Plc και η Rio Tinto Group ενισχύονται πάνω από 4%. Οι ενεργειακές μετοχές καταγράφουν ριμπάουντ καθώς το πετρέλαιο ενισχύεται.

Στις μετοχές που κινούνται λόγω εταιρικών νέων, η γερμανική Metro AG ενισχύεται κατά 8,8% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να «σπάσει» στα δύο τις δραστηριότητές της.

Κέρδη 1% για την Swedbank μετά την ανακοίνωση ότι η Επιτροπή Διορισμών αποσύρει την στήριξή της στον Anders Sundstroem για την προεδρία της εταιρείας καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία των μετόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα