Boeing: Προχωρά στην περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας

«Τσεκούρι» σε 4.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να βάλει στα μέσα του έτους το τμήμα εμπορικών αεροσκαφών της Boeing σε μια προσπάθεια της εταιρείας να θέσει υπό έλεγχο τα κόστη της, όπως δήλωσε ο Doug Alder, εκπρόσωπος της αεροπορικής στο Reuters.

«Αν και δεν υπάρχει κάποιος στόχος για μείωση της απασχόλησης, όσο περισσότερο μπορούμε να ελέγξουμε τα κόστη τόσο μικρότερη επίπτωση θα υπάρχει στην απασχόληση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα,

η εταιρεία θα περικόψει 1.600 θέσεις εργασίας μέσω εθελούσιας εξόδου, ενώ οι υπόλοιπες αναμένεται να περικοπούν μέσω μη πλήρωσης ανοικτών θέσεων εργασίας.

Η Boeing θα μειώσει επίσης περίπου το 10% των περίπου 5.700 θέσεων εργασίας στο τμήμα δοκιμής και αξιολόγησης, η οποία διεξάγει τις δοκιμές πτήσης και εργαστηριακά τεστ, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Boeing, Sandra Angers στο Reuters.

Η εταιρεία επισημαίνει πως οι περικοπές αφορούν και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ray Conner, διευθύνων σύμβουλος της Boeing είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας ήταν απαραίτητες για να κερδίσει την αγορά η εταιρεία και να λειτουργήσει ως μιας υγιής επιχείρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα