Άκερμαν: Η «Αμερική πρώτη» του Τραμπ σημαίνει περισσότερες συγχωνεύσεις ευρωπαϊκών τραπεζών

Όταν ήταν επικεφαλής της Deutsche Bank, o Τζόζεφ Άκερμαν αρνούνταν συγχώνευση με την Commerzbank. Δέκα χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, δηλώνει πως μια συγχώνευση που να περιλαμβάνει ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορούσε να είναι το χρηματοπιστωτικό success

story που χρειάζεται η Ευρώπη στην εποχή του «Η Αμερική πρώτη» του Τραμπ.

«Στην επενδυτική τραπεζική, οι ΗΠΑ κυριαρχούν. Είναι αυτό καλό; Δε θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι να αλλάξουν το κλίμα "Η αμερική πρώτη";», δηλώνει ο Άκερμαν.

Μια δεκαετία μετά την κατάρρευση της Lehman και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω bail-out από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία έθεσε γερά θεμέλια στις τράπεζες, οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε μια πολύ κατώτερη θέση και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναζητήσουν διασυνοριακές συγχωνεύσεις.

Ο ρυθμιστικός έλεγχος θα πρέπει να ενθαρρύνει τις συγχωνεύσεις, ενώ θα πρέπει να μειωθούν και τα πολιτικά εμπόδια στην εξαιρετικά συνωστισμένη γερμανική τραπεζική αγορά, συμπληρώνει ο Άκερμαν, τονίζοντας πως αυτός ήταν και ο λόγος που εμποδίζε μια συγχώνευση με την Commerzbank.

Keywords
Τυχαία Θέματα