Woodside Petroleum: Η όρεξη των επενδυτών θα ανοίξει ξανά με το πετρέλαιο στα $65

Με τις τιμές του πετρελαίου σε μια παρατεταμένη περίοδο σχετικής σταθερότητας, οι πετρελαϊκές εταιρείες ανακτούν σταδιακά την όρεξή τους για επενδύσεις, αναφέρει ο CEO της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας Woodside Petroleum.

«Το τρέχον είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης (για επενδύσεις), ήτοι

τα 60-65 δολ. το βαρέλι», αναφέρει ο Peter Coleman, μιλώντας στο CNBC, στο περιθώριο της Ασιατικής Επενδυτικής Συνόδου της Credit Suisse στο Χονγκ Κονγκ.

«Μπορεί σχεδόν να πει κανείς ότι η σημερινή τιμή των 65 δολ. είναι αντίστοιχη με την τιμή των 80 δολ τρία – τέσσερα χρόνια πριν, απλά και μόνο έχει μειωθεί το κόστος και υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στις επιχειρήσεις μας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι τα τρέχοντα επίπεδα τιμών δείχνουν ότι οι δραστηριότητες των εταιρειών είναι διατηρήσιμες.

Πάντως, σήμερα Δευτέρα οι τιμές μείωσαν κατά τι τα κέρδη της Παρασκευής. Κι αν και ο Coleman προειδοποίησε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να φτάσει τα 65 δολάρια το βαρέλι, αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν ανοδικές εξελίξεις.

Οι τιμές σήμερα έπεσαν λόγω αύξησης των εξορύξεων στις ΗΠΑ γεγονός που υποδηλώνει αύξηση της παραγωγής, αυξάνοντας έτσι τους φόβους και για επιστροφή στην υπερπροσφορά.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό ανήλθε στα 62,02 δολ/βαρέλι σημειώνοντας πτώση 32 σεντς ή κατά 0,5% από το προηγούμενο κλείσιμο.
Το μπρεντ ανήλθε στα 65,87 δολ./βαρέλι σημειώνοντας απώλειες 34 σεντς ή 0,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα