Καθαρή νίκη Πούτιν στις εκλογές και συνέχεια στην αντιπαράθεση της Ρωσίας με τη Δύση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε μια ολισθηρή νίκη σε μια αυστηρά ελεγχόμενη εκλογή και ζήτησε μια ανανεωμένη εντολή για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Δύση.

Με σχεδόν όλες τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί, είναι προφανές ότι ο μακροβιότερος ηγέτης του Κρεμλίνου, μετά τον σοβιετικό δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν κέρδισε με στήριξη- ρεκόρ των πολιτών 77%, ποσοστό που του παρέχει μια νέα εξαετή θητεία. Ο Πούτιν, 65 ετών σήμερα, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία

λίγο πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής, η οποία δέχθηκε κμομφές από ισχυρισμούς περί νοθείας και δεν αντιμετώπισε πραγματικό ανταγωνισμό σε μια αναμέτρηση που ορισμένοι από τους επτά συνυποψήφιούς του, χαρακτηρίστηκαν ως φάρσα.

"Μαζί, θα αναλάβουμε ένα σπουδαίο καθήκον στο όνομα της Ρωσίας", δήλωσε ο Πούτιν, καθώς ευχαρίστησε τους υποστηρικτές που κρατούσαν σημαίες σε μια συγκέντρωση κοντά στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας αργά την Κυριακή το βράδυ. Το αποτέλεσμα αντανακλούσε "την εκτίμηση των ψηφοφόρων για τα έργα των τελευταίων ετών και την ελπίδα που αναμφίβολα έδειξαν", δήλωσε αργότερα ο νικητής στους δημοσιογράφους.

Αν και κυβερνά χωρίς αμφισβήτηση στο εσωτερικό, ακόμα και όταν η οικονομία παραμένει στάσιμη μετά τη μεγαλύτερη ύφεση σε δύο δεκαετίες, ο Πούτιν αντιμετωπίζει σπειροειδείς συγκρούσεις στο εξωτερικό εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το Ηνωμένο Βασίλειο τον κατηγόρησε άμεσα ότι διέταξε τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στην Αγγλία νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Πούτιν αψήφησε τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ για την προσάρτησή της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014 και τη διπλωματική πίεση για την υποστήριξη της Ρωσίας προς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ. Η αντιπαράθεση με τη Δύση έπαιξε καλά στην εκστρατεία με το εκλογικό σώμα να νοσταλγεί το καθεστώς της υπερδύναμης με το οποίο ήταν παλαιότερα περιβεβλημένη η Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα