Σε αρνητικό πρόσημο οι ευρωαγορές – Πτώση 43% για Micro Focus

Με πτώση ξεκινούν τη νέα εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τη διήμερη συνεδρίαση της Fed στις ΗΠΑ, όπου είναι πιθανόν να ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,62% με όλους τους τομείς και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Νωρίτερα η εικόνα στους μεγαλύτερους δείκτες διαμορφωνόταν ως εξής: FTSE100 -1,07%, DAX

-1,14%, CAC40 -0,88%, IBEX35 -0,70%, FTSE MIB -0,64%

Οι μετοχές του τομέα πρώτων υλών σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 1,6%, λόγω των αυξημένων φόβων για έναν εμπορικό πόλεμο. Το θέμα αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας της διήμερης συνάντησης του G20 που ξεκινά σήμερα στο Μπουένος Άιρες. Πιθανά σημάδια κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου θα έχουν ως συνέπεια τη νευρικότητα των επενδυτών της Ασίας.

Πτώση άνω του 1,5% για τις μεγάλες μεταλλευτικές εταιρείες, Anglo American, Rio Tinto και Antofagasta.

Πτώση 43% κατέγραψε η μετοχή της Micro Focus νωρίτερα. Η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι ο CEO της παραιτήθηκε μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψής της για τα ετήσια έσοδα του 2018. Η εταιρεία «βλέπει» προβλήματα αναφορικά με την πρόσφατη εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της Hewlett Packard Enterprise assets.

Στο μεταξύ, ο γαλλικός operator εμπορικών κέντρων Klepierre ανακοίνωσε σήμερα ότι έκανε πρόταση εξαγοράς της βρετανικής ανταγωνίστριάς της, Hammerson, η οποία όμως απέρριψε την πρόταση, στέλνοντας τη μετοχή της ψηλότερα κατά 26%.

Keywords
Τυχαία Θέματα