Softbank: Αύξηση 80% στα κέρδη β' τριμήνου χάρη στο Vision Fund

Ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank Group ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη β' τριμήνου, λαμβάνοντας ώθηση από τις υψηλότερες αποτιμήσεις των επενδύσεων στην υψηλή τεχνολογία, ενώ, την ίδια ώρα, αυξάνονται οι αμφιβολίες για την εξάρτηση της εταιρείας από τα funds της Σαουδικής Αραβίας.

Τα λειτουργικά κέρδη της περιόδου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν σε 705,7 δισ. γεν ή 6,23 δισ. δολ.

από 395,6 δισ. έναν χρόνιο πριν, κάνοντας άλμα 80%.

Η SoftBank και το Vision Fund που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία (το έχει χρηματοδοτήσει με 45 δισ. δολ.) - το οποίο είναι το μεγαλύτερο ταμείο ιδιωτικού κεφαλαίου αφού συγκέντρωσε πάνω από 93 δισ. δολ. πέρυσι - καταγράφουν υψηλότερες αποτιμήσεις σε πονταρίσμστα στην υψηλή τεχνολογία, όπως στην Uber Technologies και στη μονάδα οχημάτων αυτόνομης οδήγησης της General Motors.

Για τους επενδυτές πάντως, οι δεσμοί της SoftBank με τη Σαουδική Αραβία έχουν γίνει αιτία αναταράξεων μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο CEO της Softbank, Μασαγιόσι Σαν, δήλωσε ότι είχε συναντηθεί με τον πρίγκιπα της Σαουδικλής Αραβίας, Μοχάμετ Μπιν Σαλμάν, για να εκφράσει τις ανησυχίες του για το περιστατικό. Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο για το τι του είπε, ο Σαν απάντησε πως ο πρόσγκιπας του είπε: «Αυτό ήταν κάτι που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί».

Σημειώνεται πάντως ότι το αφεντικό της SoftBank αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο επιχειρηματικό συνέδριο στη Σαουδική Αραβία, τον περασμένο μήνα, αλλά είπε ότι επισκέφθηκε τη χώρα για να συναντηθεί με αξιωματούχους και να εκφράσει τις ανησυχίες του για το θάνατο του Κασόγκι, μια υπόθεση που όπως εκτιμά ο Σαν μπορεί να κοστίσει στο Vision Fund 100 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα