«Όχι» στην υπερωριακή εργασία από τους εργαζόμενους των Καναδικών Ταχυδρομείων

Βροντερό «όχι» στην υπερωριακή εργασία δήλωσαν οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία του Καναδά (Canada Post).

Ειδικότερα, η Ένωση Καναδικών Ταχυδρομικών Εργαζόμενων (CUPW) ζήτησε πανεθνική απαγόρευση της υπερωριακής εργασίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 1ης Νοεμβρίου 2018.

Σε ανακοίνωσή της, η CUPW καλεί τους εργαζόμενους –συμπεριλαμβανομένων των μεταφορέων επιστολών- να μην εργάζονται περισσότερο από 8 ώρες την ημέρα και όχι πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα.

«Η υπερβολική επιβάρυνση, οι

υπερωρίες και ο υπερβολικός φόρτος εργασίας αποτελούν σημαντικά ζητήματα σε αυτό τον κύκλο διαπραγματεύσεων», τονίζει ο πρόεδρος της CUPW, Mike Palecek, σημειώνοντας ότι «μέχρι οι διαπραγματεύσεις με την Canada Post οριστικοποιηθούν, μπορούμε εν τω μεταξύ να το λύσουμε μόνοι μας το θέμα».

«Πρόκειται για ένα ζήτημα υγείας και ασφάλειας που έχει ρίζες στην υποστελέχωση. Αρνούμαστε πλέον να μας βλάπτει μια κακή ομάδα Management, που το μόνο της μέλημα είναι τα κέρδη παρά τα υψηλά ποσοστά τραυματισμού του προσωπικού της», καταλήγει ο Palecek.

Σημειωτέον, ένας από τους όρους Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας επιτρέπει στην Canada Post να επιβάλλει υποχρεωτικές ώρες υπερωριακής εργασίας σε ορισμένους ταχυδρομικούς υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορέων επιστολών.

«Καθώς τα δρομολόγια διαρκούν ολοένα και περισσότερο, τα σώματά μας διαλύονται. Αυτό όμως σταματά σήμερα» διαμηνύει προς την διαχείριση των Καναδικών Ταχυδρομείων ο πρόεδρος της CUPW.

The post «Όχι» στην υπερωριακή εργασία από τους εργαζόμενους των Καναδικών Ταχυδρομείων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα