Renault-Nissan διαψεύδουν την εξαγορά μεριδίου του γαλλικού κράτους στη Renault

Η συμμαχία Renault - Nissan Motor διαψεύδει τις πληροφορείς ότι είναι σε συνομιλίες για μια στενότερη συνεργασία, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να εξαγοράζει το μεγαλύτερο μέρος από το μερίδιο 15% που έχει το γαλλικό κράτος στη Renault.

Όπως μετέδιδε χθες το πρακτορείο Reuters, μια συμφωνία

για εξαγορά του μεριδίου θα αποτελούσε το πρελούδιο για μια ευρύτερη συγχώνευση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

«Οι συζητήσεις για μεταβίβαση μεριδίου μεταξύ Renault, Nissan και γαλλικού κράτους είναι καθαρή φημολογία», αναφέρει ο Jonathan Adashek, εκπρόσωπος των Renault-Nissan.

Η Renault έκανε άλμα 13% μετά τις πληροφορίες του Reuters τις οποίες τελικά διέψευσε και υψηλόβαθμο στέλεχος του γαλλικού ΥΠΟΙΚ ότι επίκεινται συνομιλίες μεταξύ Nissan και κυβέρνησης για την εξαγορά του μεριδίου από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Carlos Ghosn, πρόεδρος της συμμαχίας Renault, Nissan και Mitsubishi Motors έχει αποποιηθεί του καθημερινού ελέγχου των εταιρειών, με στόχο να επικεντρωθεί στην ενίσχυση και στη μακροπρόθεσμη διατήρηση των δεσμών τους. Παρά το γεγονός ότι η συγχώνευση θα ήταν μια επιλογή προς αυτή την προσπάθεια, αυτό θα απαιτούσε την έγκριση των γαλλικών και ιαπωνικών κυβερνήσεων, είπε σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα.

Η μετοχή της Nissan σημείωσε άνοδο 1,6% σήμερα στο Τόκιο.
Ο Ghosn, πάντως, είπε ότι το μερίδιο που κατέχει το γαλλικό Δημόσιο στη Renault δεν αποτελεί εμπόδιο σε μια πιθανή συγχώνευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα