Επενδυτική έκρηξη στον ελληνικό τουρισμό, με όπλα τον ήλιο και την άμμο!

Για τον Γιάννη Ρέτσο, αυτό που κρατά πίσω την ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι η έλλειψη επενδύσεων.

Η χώρα - ο έκτος προορισμός που επισκέπτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016 με βάση τα στοιχεία της Eurostat για τις διανυκτερεύσεις των ταξιδιωτών - θα μπορούσε να οδηγήσει τον τουριστικό κλάδο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, εάν περισσότεροι πόροι επενδυθούν σε αυτόν σε αυτόν και αν το κράτος απομακρύνει τα εμπόδια που δυσχεραίνουν την είσοδο νέων κεφαλαίων, λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Τουρισμού, γνωστός ως ΣΕΤΕ.

"Ενώ

έρχονται στη χώρα, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τουρίστες από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο κι αυτό είναι ένας τεράστιος αριθμός, θα μπορούσαν να φτάσουν τα 40 εκατομμύρια σε εννέα μήνες εάν επεκταθεί η τουριστική περίοδος", ανέφερε ο κ. Ρέτσος σε συνέντευξή του στην Αθήνα. "Το στοίχημα τώρα είναι να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και να έχει προστιθέμενη αξία που θα προσελκύσει όχι απαραίτητα περισσότερους, αλλά πλουσιότερους τουρίστες, ώστε να έχουμε περισσότερα έσοδα".

Ο τουρισμός είναι ο μεγαλύτερος κλάδος της Ελλάδας, με τις αφίξεις να εμφανίζονται αυξημένες κατά 10% το 2017 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, να ανέρχονται σε 27,2 εκατ. τουρίστες και να έχουν έσοδα που ξεπερνούν τα 14,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα ταξίδια και ο τουρισμός συνέβαλαν κατά 32,8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομική παραγωγή το 2016, αντιπροσωπεύοντας το 18,6% του ελληνικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά το έτος αυτό, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού. Ο οργανισμός με έδρα το Λονδίνο αναμένει ότι το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 23,8% της ελληνικής παραγωγής το 2027.

Προκειμένου να αυξηθούν οι αφίξεις στα 36 εκατ. τουρίστες και τα έσοδα σε 20 δισ. ευρώ έως το 2021, η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις αξίας 6 δισ. ευρώ ετησίως, δήλωσε ο Γ. Ρέτσος. "Ενώ πρόκειται για μεγάλο αριθμό, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις από το εξωτερικό", δήλωσε, ζητώντας επίσης δημόσιες επενδύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα