Η πλατφόρμα που έφτιαξε με $60 μια γυναικοπαρέα ετοιμάζεται τώρα για ΙΡΟ

Το στήσιμο μιας επιχείρησης δεν είναι ακριβώς περίπατος. Πολλά πρέπει να ληφθούν υπόψη και απαιτούνται συνήθως πολλά χρήματα. Όχι όμως στην περίπτωση της κοινωνικής πλατφόρμας GirlCrew. Τον πρώτο χρόνο της δημιουργίας της, οι ιδρυτές της δεν χρειάστηκαν πάνω από... 60 δολάρια.

Πώς; Εύκολα, απαντά η συνιδρύτρια και CEO, Pamela Newenham. «Δεν χρειάστηκε να πληρώσουμε κάτι για γραφεία, αφού η δουλειά γινόταν από το καθιστικό του σπιτιού μου, κυρίως», λέει στο CNBC.

H

πλατφόρμα GirlCrew δημιουργήθηκε το 2014 και βοηθά τις γυναίκες να βρουν νέους φίλους στη γειτονιά τους, είτε μιλώντας online σε ομάδες ή κανονίζοντας διάφορες εκδηλώσεις ζωντανά.

Εδρα της το Δουβλίνο στην Ιρλανδία. Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα έχει 100.000 μέλη σε πάνω από 45 πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, η Μελβούρνη και το Τορόντο. Όσο για τα 60 δολάρια αρχικό κεφάλαιο δαπανήθηκαν για τη δημιουργία περιεχομένου.

«Χρειαζόμασταν βοήθεια ώστε να έχουμε αστείο περιεχόμενο που θα προσέλκυε κόσμο στο site του GirlCrew», αναφέρει η CEO. Σύμφωνα με την ίδια, όταν ξεκίνησαν δεν είχαν τεχνικές γνώσεις ή χρήματα, οπότε έμαθαν με άλλους τρόπους. Αρχισαν να χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες για να «χτίσουν» τη δική τους ιδέα και άρχισαν να δοκιμάζουν αν αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επιχείρηση. Μέχρι να γίνει αυτό, αποφάσισαν να μην αφήσουν τις δουλειές τους, ώστε να είναι σίγουρες ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Για την πλατφόρμα δούλευαν μερικές ώρες της ημέρας, δοκιμάζοντας διάφορες πηγές εσόδων και προώθησής της σε άλλες πόλεις.

Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, αν και στην πορεία της αντιμετώπισε προκλήσεις και έχασε και αρκετά χρήματα κυρίως λόγω απειρίας στα τεχνολογικά θέματα.

Η λύση ήρθε όταν στην ομάδα προστέθηκε ένας τεχνικός σύμβουλος που καθοδηγούσε τις ιδρύτριες στα πάντα.

Επόμενο βήμα τώρα η προσπάθεια να συνεργαστούν με άλλες πλατφόρμες και να κάνουν Αρχική Δημόσια Προσφορά ώστε να μπουν στο χρηματιστήριο. Χρονικός ορίζοντας; Τα πέντε χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα