Χαμηλότερες αποδοχές στις γυναίκες, ανακοίνωσε η Deloitte στη Βρετανία

Το τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου της εταιρείας Deloitte δήλωσε ότι στο γυναικείο προσωπικό του καταβάλλονται αποδοχές κατά μέσο όρο κατά 43,2% χαμηλότερες από τους άνδρες εργαζόμενους – πρόκειται για μια από τις πολλές ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα, αλλά και μια που περιλαμβάνει τα υψηλά αμειβόμενα στελέχη, τα οποία πολλές εταιρείες συνήθως αποκλείουν από τη σχετική λίστα.

Η Βρετανία απαιτεί από εταιρείες με περισσότερους από 250 υπαλλήλους να παρέχουν στις Αρχές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουν

το προσωπικό τους, με προθεσμία ως τις 4 Απριλίου. Τον Ιούλιο, η λογιστική και η συμβουλευτική εταιρεία δημοσίευσε ένα μέσο μισθολογικό χάσμα για τους υπαλλήλους της μόλις 18,2%, εξαιρουμένων των υψηλά αμειβομένων στελεχών.

Ορισμένες εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών υποστήριζαν ότι, ως έχοντες μερίδιο της επιχείρησης, τα υψηλά αμειβόμενα στελέχη δεν χρειάστηκε να συμπεριληφθούν στα δεδομένα. Αυτό οδήγησε σε έκρηξη από μέλη και των δύο κυριότερων πολιτικών κομμάτων, με τον συντηρητικό βουλευτή Nicky Morgan να κατηγορεί το νόμο και τις εταιρείες λογιστικής να εκμεταλλεύονται ένα «κενό».

Keywords
Τυχαία Θέματα